Expoziţie-eveniment la Muzeul de Artă, dedicată Centenarului

Autor: bianca.padurean din 11 aprilie 2018, Vizualizari: 413

Expoziţie-eveniment la Muzeul de Artă, dedicată CentenaruluiMuzeul de Artă Cluj-Napoca organizează, în perioada 4 – 29 aprilie 2018, expoziţia cu lucrări din patrimoniu: „Un secol de creaţie artistică. 1918-2018 (I). Peisaj”, curatoriată de muzeograful Iakob Attila.


Anul 1918 a reprezentat pentru societatea din România un moment de cotitură, marcat de tristeţe şi de bucurie în acelaşi timp. Se încheiase un război care a schimbat faţa Europei şi a societăţii europene. Din cenuşa lumii prăbuşite a renăscut speranţa şi oportunitatea pe care a fost clădită dezvoltarea politică, socială şi culturală a românilor. În acest cadru complex, un element important a fost jucat de artişti şi de creaţiile lor care nu numai au stabilit canoane artistice sau culturale, ci au contribuit la construcţia organică a statului şi a societăţii din România secolului XX. Rolul lor, de multe ori, nu se rezuma doar la producţia artistică, ci au reprezentat coloana vertebrală şi puntea de legătură dintre cultura din spaţiul românesc şi cel european. Moştenirea lăsată în urmă de aceşti artişti este un element important al patrimoniului cultural naţional, ocrotirea şi promovarea acesteia reprezintă un imperativ pentru secolul XXI şi pentru anul 2018. 

 

Expoziţia de faţă doreşte să scoată în evidenţă o parte a contribuţiei elitei artistice care a participat intens la consolidarea culturală a României din ultimii 100 de ani. Artiştii, a căror creaţii sunt expuse pe simezele acestor săli, au reprezentat şi reprezintă în momentul de faţă nu numai vertebre ale identităţii naţionale, ci şi maeştrii ai artei moderne.

dle templates freefilm online


Categoria: Cultura / Patrimoniu

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama