Clujul, primul oraş din România unde transportul public are loc cu autobuze electrice

Autor: Claudiu.Padurean din 31 mai 2018, Vizualizari: 577

Clujul, primul oraş din România unde transportul public are loc cu autobuze electriceClujul este primul oraş din România unde transportul public este făcut şi cu autobuze electrice. Primele 10 autobuze au intrat azi în circulaţie, iar primarul Emil Boc a declarat că după 2025, întregul transport public din Cluj va fi unul ecologic, adică se va baza pe autobuze electrice, tramvaie şi troileibuze noi.


Autobuzele electrice care au intrat în circulaţie la Cluj au internet wifi gratuit, aer condiţionat şi podele joase pentru persoanele cu dificultăţi de deplasare. Fiecare are o capacitate de 78 de locuri şi o autonomie de peste 100 de kilometri între încărcări. Ele au fost cumpărate de la un producător din Polonia. Primarul Emil Boc a mulţumit Guvernului Elveţiei, care a oferit 85 la sută din valoarea acestui proiect, sub forma unei finanţări nerambursabile.

 

Primăria Cluj-Napoca are pregătite documentele pentru a mai cumpăra 30 de autobuze electrice, 24 de tramvaie şi 50 de troleibuze. Autorităţile doresc să atragă fonduri europene pentru a confinanţa această investiţie.

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama