Proba orală la bacalaureat începe luni

Autor: Ioan.Ciorca din 14 februarie 2010, Vizualizari: 931

Evaluarea competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română începe luni, fiind prima etapă a examenului de bacalaureat.
Examenul de bacalaureat din 2010 va avea trei probe scrise. Toţi elevii clasei a XII-a vor susţine obligatoriu proba la Limba română, a doua probă va fi la Matematică, pentru elevii de la filiera tehnologică, real şi o parte din vocaţional şi Istorie, pentru uman şi cealaltă parte din vocaţional.
Pentru cea de a treia probă scrisă elevii pot opta, în funcţie de filiera, profilul şi specializarea urmate, pentru una dintre următoarele grupe de discipline: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică; Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi, după caz, Sociologie. La acestea se adaugă, pentru cei care au urmat liceul într-o limbă a minorităţilor naţionale, şi proba scrisă la limba şi literatura maternă.
Examenul de bacalaureat va cuprinde şi mai multe evaluări orale, pe parcursul clasei a XII-a . Astfel, vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română (în perioada 15-17 februarie 2010) şi, după caz, în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale (în 17-19 februarie).
O altă evaluare este cea privind competenţele digitale (în perioada 19-29 aprilie), la care se adaugă evaluarea competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal (31 mai - 4 iunie).
Prima probă scrisă la examenul de bacalaureat va fi la Limba română, în 28 iunie 2010, urmată de Limba maternă - în 29 iunie, proba obligatorie a profilului - în 30 iunie şi proba la alegere - 2 iulie.
În 4 iulie vor fi afişate rezultatele, în 6-7 iulie vor fi evaluate contestaţiile, iar în 8 iulie vor fi comunicate rezultatele finale.dle templates freefilm online
Sursa: Mediafax

Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama