Medicii de familie reiau eliberarea reţetelor compensate şi gratuite

Autor: Ioan.Ciorca din 8 aprilie 2010, Vizualizari: 1 222

Medicii de familie reiau eliberarea reţetelor compensate şi gratuite
Începând de joi, medicii de familie îşi reiau activitatea şi vor prescrie bolnavilor medicamente compensate şi gratuite.
După o săptămână de la sistarea prescrierii reţetelor, decizia a fost luată miercuri seara, după 12 ore de negocieri, când Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi medicii au ajuns la un acord.
Anunţul a fost făcut de preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă.
Miercuri a fost semnat un protocol între medicii de familie şi CNAS.
"Normele privind Contractul-cadru pentru acordarea asistenţei în 2010 reprezintă primii paşi de reformă după 20 de ani", a declarat, la rândul său, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, dr. Doina Mihăilă.
Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, dr. Rodica Tănăsescu, a susţinut că protocolul semnat miercuri "vrea să rezolve probleme tehnice care au fost omise din cauza grabei". "Dorim ca în viitor toate documentele să fie discutate din timp, pentru ca să nu se se mai ajungă la situaţia din acest an", a susţinut Tănăsescu.
Reprezentanţii medicilor de familie şi preşedintele CNAS au spus că mai sunt aspecte care vor fi discutate în următoarele luni, unul dintre ele fiind şi bugetul orientativ.dle templates freefilm online
Sursa: Mediafax

Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama