A doua sesiune a bacalaureatului începe pe 23 august

Autor: Ioan.Ciorca din 22 august 2010, Vizualizari: 988

În 23 şi 24 august vor fi organizate probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă.
După prima sesiune a bacalaureatului au fost respinşi 61.946 de candidaţi. Pe lângă cei respinşi în prima sesiune, la examenul care va avea loc între 23 august şi 9 septembrie (ziua în care vor fi afişate rezultatele finale) se vor putea înscrie şi candidaţi care nu au promovat în alte sesiuni sau care nu au participat până în august 2010 la nicio testare de acest fel, potrivit Mediafax.
Potrivit calendarului, sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat debutează cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă, în 23 şi 24 august. În perioada 24-25 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă, iar între 26 şi 27 august - evaluarea competenţelor digitale.
Probele scrise de la examenul de bacalaureat încep în 30 august cu limba şi literatura română, urmată în 31 august de proba la limba şi literatura maternă, 1 septembrie - proba obligatorie a profilului şi 3 septembrie - proba la alegere a profilului şi specializării.
În 5 septembrie vor fi afişate rezultatele (până la ora 16.00), după care pot fi depuse eventualele contestaţii (între orele 16.00 şi 20.00). În intervalul 7-8 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile, iar în 9 septembrie vor fi anunţate rezultatele finale.
După prima sesiune a bacalaureatului din 2009 au fost respinşi 41.800 de candidaţi, iar la sesiunea din toamnă au fost înscrişi 47.500.
Unele universităţi au anunţat organizarea concursului de admitere la începutul lunii septembrie. Înscrierea la facultate se poate face după afişarea rezultatelor la bacalaureat, respectiv din 5 septembrie pentru cei care nu depun contestaţii şi după 9 septembrie pentru cei care contestă rezultatul la bacalaureat şi aşteaptă recorectarea lucrării.
Termenul limită pentru organizarea concursului de admitere în universităţi poate fi chiar şi prima zi de începere a anului universitar, respectiv 1 octombrie, a precizat Ministerul Educaţiei, în replică la comentariile privind suprapunerea bacalaureatului cu data înscrierilor la facultate.dle templates freefilm online
Sursa: Mediafax

Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama