Elevii prinşi copiind la bacalaureatul din 2011 nu mai pot da examen în două sesiuni

Autor: Ioan.Ciorca din 4 septembrie 2010, Vizualizari: 976

Elevii care vor fi prinşi copiind la examenul de bacalaureat din 2011 nu vor mai putea da examen în următoarele două sesiuni, respectiv cea din toamnă şi cea din iunie 2012, a declarat, vineri, secretarul de stat Oana Badea.
"Am adus câteva modificări importante la bacalaureat, una dintre ele vizează pedepsirea mai drastică a celor care sunt tentaţi să fraudeze. Astfel, potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de bacalaureat sesiunea 2011, candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Aceştia vor relua integral examenul de bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea în timpul căreia au fost eliminaţi", a spus secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea pentru Mediafax.
Ea a adăugat că alte noutăţi vizează finalizarea cursurilor cu două săptămâni înainte de sfârşitul anului şcolar, pentru elevii care susţin examene naţionale, sistem care a funcţionat foarte bine înainte de 1990, şi susţinerea probelor orale după finalizarea cursurilor de către elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a.
O altă noutate vizează faptul că reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai părinţilor pot solicita aprobare pentru a asista la desfăşurarea examenului de bacalaureat. "Acesta înseamnă mai multă transparenţă. Reprezentanţii ONG-urilor pot sta pe hol, în săli şi supraveghea dacă probele se desfăşoară corect", a mai spus secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar.
Potrivit calendarului pentru examenul de bacalaureat din 2011, în perioada 23-27 mai 2011 are loc înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen.
Cursurile pentru clasa a XII-a şi, respectiv, a XIII-a se vor încheia în 2011 în 27 mai, iar probele orale de evaluare nu vor mai avea loc în timpul anului şcolar, ci după finalizarea cursurilor, adică la începutul lunii iunie.
Astfel, în perioada 6-8 iunie va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în intervalul 8-10 iunie va fi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 13-17 iunie - evaluarea competenţelor digitale şi în 20-23 iunie - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională.
În 27 iunie va avea loc prima probă scrisă, la Limba şi literatura româna, urmată în 28 iunie de cea la Limba şi literatura maternă, în 29 iunie va fi proba obligatorie a profilului şi în 1 iulie - proba la alegere a profilului şi specializării.
Rezultatele vor fi afişaste în 3 iulie, iar contestaţiile vor fi depuse în 4 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, acestea urmând să fie soluţionate în 5-7 iulie. Rezultatele finale la examenul de bacalaureat din 2011 vor fi afişate în 8 iulie.
Înscrierea pentru sesiunea august-septembrie 2011 a examenului de bacalaureat va loc în intervalul 11-15 iulie. În 22-23 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 22-24 august va fi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 23-24 august - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, în 25-26 august - evaluarea competenţelor digitale.
Probele scrise încep în 29 august, cu Limba şi literatura română, apoi în 30 august va fi testarea la Limba şi literatura maternă, în 31 august - proba obligatorie a profilului, în 2 septembrie - proba la alegere a profilului şi specializării, în 4 septembrie vor fi afişate rezultatele (pâna la orele 16.00) şi pot fi depuse eventualele contestaţii (între orele 16.00 şi 20.00), care vor fi rezolvate în 5-6 septembrie. Rezultate finale din sesiunea a doua a examenului de bacalaureat din 2011 vor fi afişate în 7 septembrie.dle templates freefilm online
Sursa: Mediafax

Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama