Universităţile clujene atrag tot mai multe investiţii private în laboratoare, centr de cercetare sau biblioteci

Autor: Claudiu.Padurean din Ieri, 12:36, Vizualizari: 137

Universităţile clujene atrag tot mai multe investiţii private în laboratoare, centr de cercetare sau biblioteciUniversităţile clujene au reuşit să obţină investiţii private consistente din partea unor mari companii. Laboratoare, biblioteci şi centre de cercetare au fost create cu ajutorul sponsorilor privaţi. Aceste companii beneficiază apoi de angajaţi mai bine pregătiţi.

Categorie: Economie / Social

 

Care este valoarea contabilă a Sarmisegetuzei Regia?

Autor: Claudiu.Padurean din Ieri, 08:58, Vizualizari: 157

Care este valoarea contabilă a Sarmisegetuzei Regia?Angajaţii Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara se confruntă cu o situaţie mai puţin obişnuită. Reprezentanţii Camerei de Conturi din judeţ au cerut instituţiei să înregistreze valoarea contabilă a clădirilor şi a terenurilor aferente sitului istoric Sarmizegetusa Regia. Această valoare ar urma să fie înregistrată în contabilitatea Consiliului, administratorul sitului arheologic aflat în patrimoniul cultural al umanităţii şi înscris pe lista UNESCO din anul 1999, potrivit RomaniaLibera.ro.

 

Categorie: Economie

 

Ana Maria Brânză şi Gabriela Szabó, speakeri la The Woman

Autor: bianca.padurean din 17 februarie 2017, Vizualizari: 385

Ana Maria Brânză şi Gabriela Szabó, speakeri la The WomanAna-Maria Brânză, Camelia Şucu sau Gabriela Szabó sunt printre speakerii naţionali şi internaţionali care vor participa între 14-15 martie la cea mai importantă Conferinţă de Leadership Feminin din România, The Woman ce va reuni la Cluj-Napoca peste 500 femei lider. Profesioniste în domeniile lor, cu rezultate remarcabile la nivel mondial, femeile lider prezente la eveniment au reuşit pas cu pas să treacă peste greutăţi şi au demonstrat că este posibil să ai succes pornind de jos.

Categorie: Economie / Sport / Life Style

 

Eurobasketul umple Clujul de turişti. Încep să lipsească locurile de cazare

Autor: Claudiu.Padurean din 16 februarie 2017, Vizualizari: 822

Eurobasketul umple Clujul de turişti. Încep să lipsească locurile de cazareMarile competiţii sportive internaţionale găzduite de Cluj în acest an au stârnit interesul suporterilor. Deja, devine tot mai greu să îş găsească locuri de cazare în hotelurile şi pensiunile din oraş în perioada Eurobasketului şi a Campionatului European de Gimnastică Artistică.

Categorie: Economie / Sport

 

ClujInsider.ro: Cea mai mare conferinţă de tehnologii mobile din România are loc la Cluj în 16-17 februarie

Autor: bianca.padurean din 13 februarie 2017, Vizualizari: 351

ClujInsider.ro: Cea mai mare conferinţă de tehnologii mobile din România are loc la Cluj în 16-17 februarieMobOS (Mobile Operating Systems) pregăteşte pasionaţilor de mobile o agendă complexă de prezentări şi ateliere de lucru, alături de 12 vorbitori internaţionali şi 7 vorbitori locali şi naţionali. Evenimentul este unul de interes naţional. Sunt aşteptaţi participanţi din Iaşi, Timişoara, Oradea, Sibiu, Târgu-Mureş, Chişinau, Bucureşti şi bineînţeles, pasionaţii de mobile din Cluj-Napoca.

Categorie: Economie

 

Performanţe de excepţie în ceea ce priveşte activitatea Univers T din ultimii ani

Autor: bianca.padurean din 8 februarie 2017, Vizualizari: 651

Performanţe de excepţie în ceea ce priveşte activitatea Univers T din ultimii aniConducerea Universt T S.A., societate comercială al cărei acţionar unic este Consiliul Judeţean Cluj, a înaintat forului administrativ judeţean un raport privind activitatea derulată în ultimii patru ani.

Categorie: Economie

 

Bani de la Bruxelles pentru continuarea lucrărilor la două proiecte feroviare din Transilvania

Autor: Claudiu.Padurean din 8 februarie 2017, Vizualizari: 603

Bani de la Bruxelles pentru continuarea lucrărilor la două proiecte feroviare din TransilvaniaComisia Europeană a transmis deciziile de continuare a finanţării în actuala perioadă de programare bugetară comunitară pentru două proiecte de reabilitare a infrastructurii feroviare, Coşlariu - Simeria şi Sighişoara – Coşlariu. Proiectele au acumulat întârzieri mari. Unul dintre contracte a fost semnat pe vremea când la Palatul Victoria se afla Emil Boc, potrivit RomaniaLibera.ro.

Categorie: Economie

 

ClujInsider.ro: Investiţie de 400.000 de euro în primul centru de Thai Therapy din Transilvania

Autor: Claudiu.Padurean din 30 ianuarie 2017, Vizualizari: 853

ClujInsider.ro: Investiţie de 400.000 de euro în primul centru de Thai Therapy din TransilvaniaClujul găzduieşte o investiţie în wellness mai puţin obişnuită. 400.000 de euro a costat dotarea primului centru din Transilvania specializat în Thai Therapy, care promovează masajul şi cultura Thai tradiţională, potrivit ClujInsider.ro.

 

Categorie: Economie

 

Puterea de cumpărare a românilor este o treime din media europeană

Autor: Claudiu.Padurean din 20 ianuarie 2017, Vizualizari: 761

Puterea de cumpărare a românilor este o treime din media europeanăRomânii au o putere medie de cumpărare de 4.181 de euro, ceea ce i-a plasat pe locul 33 în Europa din acest punct de vedere, în anul 2016, arată un studiu realizat de GfK şi citat de RomaniaLibera.ro.

 

Categorie: Economie

 

Previziuni economice: Continuă nota optimistă, dar cu un ton mai rezervat. Antreprenorii români, prudenţi în 2017

Autor: Claudiu.Padurean din 12 ianuarie 2017, Vizualizari: 1 128

Previziuni economice: Continuă nota optimistă, dar cu un ton mai rezervat. Antreprenorii români, prudenţi în 2017În contextul temperării consumului intern şi al creşterii riscurilor externe, peste jumătate dintre antreprenorii români estimează că în acest an economia autohtonă va continua să crească, însă într-un ritm mai lent faţă de 2016, potrivit RomaniaLibera.ro.

 

Categorie: Economie

 

ClujInsider.ro: Rata şomajului în România, la cel mai scăzut nivel din ultimii opt ani

Autor: Claudiu.Padurean din 10 ianuarie 2017, Vizualizari: 960

ClujInsider.ro: Rata şomajului în România, la cel mai scăzut nivel din ultimii opt aniRata şomajului în România a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii opt ani, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Potrivit datelor oficiale, la finalul lunii noiembrie 2016, în România erau 521.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, potrivit ClujInsider.ro.

 

 

Categorie: Economie

 

E.ON Distribuţie a devenit Delgaz Grid

Autor: Claudiu.Padurean din 9 ianuarie 2017, Vizualizari: 1 131

E.ON Distribuţie a devenit Delgaz GridUna dintre cele mai importante companii de distribuţie din domeniul energetic din România, E.ON Distribuţie, şi-a schimbat numele în Delgaz Grid. Schimbarea s-a produs de la 1 ianuarie. Ea este consecinţa legislaţiei care a impus operatorilor economici din domeniul energiei să îşi promoveze sub o identitate separate companiile din domeniul furnizării şi cele din domeniul distribuţiei, potrivit ClujInsider.ro.

Categorie: Economie

 

2017 aduce noi angajări în industria IT

Autor: Claudiu.Padurean din 6 ianuarie 2017, Vizualizari: 1 174

2017 aduce noi angajări în industria ITCompaniile de IT din Cluj vor să facă noi angajări în anul 2017. De cea mai mare trecere se bucură specialiştii în tehnologie capabili să creeze aplicaţii pentru dispozitivele mobile, dar şi specialiştii în clouding, arhitectură de software şi securitate cibernetică.

Categorie: Economie

 

Samsung va anunţa până la finele lunii rezultatele investigaţiei în cazul Galaxy Note 7

Autor: Claudiu.Padurean din 2 ianuarie 2017, Vizualizari: 1 583

Samsung va anunţa până la finele lunii rezultatele investigaţiei în cazul Galaxy Note 7Samsung Electronics va anunţa în ianuarie rezultatele investigaţiei deschise în cazul modelului Galaxy Note 7. Compania coreeană va prezenta cauzele care au determinat ca o serie de telefoane să ia foc, potrivit RomaniaLibera.ro.

 

Categorie: Economie

 

2017 - se ieftinesc carburanţii, electricitatea şi gazele naturale

Autor: Claudiu.Padurean din 31 decembrie 2016, Vizualizari: 1 638

2017 - se ieftinesc carburanţii, electricitatea şi gazele naturaleCarburanţii se ieftinesc de la 1 ianuarie cu 50 de bani pe litru, în medie, după scăderea TVA şi eliminarea accizei suplimentare, anunţă companiile petroliere. Liberalizarea preţurilor energiei electrice pentru populaţie ar putea aduce facturi mai mici, potrivit RFI România.

 

Categorie: Economie

 

Viscri, satul transilvănean favorit al Prinţului Charles, ar putea interzice circulaţia auto

Autor: Claudiu.Padurean din 29 decembrie 2016, Vizualizari: 1 564

Viscri, satul transilvănean favorit al Prinţului Charles, ar putea interzice circulaţia autoSatul Viscri din judeţul Braşov, acolo unde Prinţul Charles al Ţării Galilor deţine o casă din secolul a XVIII-lea, ar putea adopta un nou regulament referitor la circulaţia rutieră. Scopul noilor reguli este acela de a păstra autenticitatea satului care îl atrage în fiecare an pe moştenitorul Coroanei britanice.

 

 

Categorie: Economie

 

ClujInsider.ro: Cum a devenit Magnolia un superbrand în domeniul afacerilor cu flori

Autor: bianca.padurean din 16 decembrie 2016, Vizualizari: 1 536

ClujInsider.ro: Cum a devenit Magnolia un superbrand în domeniul afacerilor cu flori2017 înseamnă aniversarea a două decenii de la lansarea unei mici afaceri de familie, fondată în Bistriţa, care a crescut la Cluj şi a devenit un superbrand în domeniul afacerilor cu flori şi cu plante ornamentale. Din 1997, Magnolia nu mai înseamnă doar o plantă extraordinar de frumoasă, care înfloreşte primăvara, ci reprezintă şi cea mai de încredere reţea de florării din România, care furnizează şi servicii de livrare în străinătate. Planul pentru Florăria Magnolia a fost creată în Bistriţa-Năsăud, iar în 1999 a fost deschisă prima reprezentanţă din Cluj, devenit nucleul acestei afaceri de familie.

Categorie: Economie

 

ClujInsider.ro: Investiţie elveţiană de patru milioane de euro la Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 15 decembrie 2016, Vizualizari: 2 236

ClujInsider.ro: Investiţie elveţiană de patru milioane de euro la ClujO companie elveţiană a investat patru milioane de euro la Cluj-Napoca. Este vorba de SIG Combibloc, o companie elveţiană care a creat deja 50 de noi locuri de muncă. Reprezentanţii companiei spun că doresc să îşi dubleze echipa în 2017, potrivit ClujInsider.ro.

Categorie: Economie

 

Reprezentanţii ANAT vor să introducă noi instrumente pentru garantarea pachetelor turistice

Autor: Claudiu.Padurean din 15 decembrie 2016, Vizualizari: 1 566

Reprezentanţii ANAT vor să introducă noi instrumente pentru garantarea pachetelor turisticeReprezentanţii patronatelor din domeniul turismului propun înfiinţarea unor noi instrumente de garantare a pachetelor turistice cumpărate de clienţii agenţiilor de turism. Printre acestea se numără şi crearea unui fond de garantare, alimentat şi administrat de reprezentanţii patronatelor.

Categorie: Economie

 

Marco Pop: Companiile romanesti se pot dezvolta şi cu ajutorul investitorilor straini

Autor: invitati din 14 decembrie 2016, Vizualizari: 2 319

Secretarul General al TSD Cluj, Marco Pop, a declarat recent că în mod normal companiile romanesti se pot dezvolta şi cu ajutorul investitorilor straini.

Categorie: Economie

 

Fanii Star Wars îşi pot activa în aplicaţia UBER efecte speciale, inspirate din film

Autor: bianca.padurean din 14 decembrie 2016, Vizualizari: 2 342

Fanii Star Wars îşi pot activa în aplicaţia UBER efecte speciale, inspirate din filmUber anunţă un parteneriat cu Disney, prin care transformă cursele cu Uber într-o experienţă desprinsă din Rogue One: O poveste Star Wars. Odată ce utilizatorii îşi activează opţiunea în aplicaţie, vor putea vedea efecte speciale inspirate de film şi vor avea acces la conţinut video exclusiv.

Categorie: Economie / Life Style

 

ClujInsider.ro: Şase noi rute de pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca

Autor: Claudiu.Padurean din 13 decembrie 2016, Vizualizari: 2 704

ClujInsider.ro: Şase noi rute de pe Aeroportul Internaţional din Cluj-NapocaWizzAir, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est şi cea mai mare companie aeriană din România a anunţat astăzi investiţii masive în baza aeriană pe care o deţine în Cluj-Napoca. Compania va aduce la Cluj încă o aeronavă, iar astfel numărul avioanelor deţinute de WizzAir va creşte la şase. De asemenea, conducerea companiei a anunţat şase noi rute, potrivit site-ului economic ClujInsider.ro.

 

 

Categorie: Economie

 

Beletage Architecture proiectează şi coordonează nemţeşte (A)

Autor: bianca.padurean din 6 decembrie 2016, Vizualizari: 1 252

Beletage Architecture proiectează şi coordonează nemţeşte (A)Beletage, o firmă româno-germană de arhitectură cu sediul la Cluj-Napoca, şi-a propus să ajungă, într-un timp cât mai scurt, un punct de reper pe piaţa locală de arhitectură. Cum? Prin cultivarea unei relaţii cu fiecare client în parte, în care să primeze elementele esenţiale ale unei colaborări reuşite.

Categorie: Economie

 

Univers T, locul I în Topul Firmelor Judeţene 2016 la secţiunea Comerţ-Turism

Autor: bianca.padurean din 6 decembrie 2016, Vizualizari: 1 511

Univers T, locul I în Topul Firmelor Judeţene 2016 la secţiunea Comerţ-TurismComplexul hotelier „Univers T" S.A., societate comercială la care Consiliul Judeţean Cluj este acţionar unic, a primit vineri, 2 decembrie 2016, din partea Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, Premiul I la secţiunea Comerţ-Turism, categoria întreprinderi mijlocii, în cadrul Topului Firmelor Judeţene 2016.

Categorie: Economie

 

ClujInsider.ro: The Economist spune că România va avea cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană

Autor: bianca.padurean din 4 decembrie 2016, Vizualizari: 1 667

ClujInsider.ro: The Economist spune că România va avea cea mai mare creştere economică din Uniunea EuropeanăRomânia va avea anul viitor cea mai mare creştere din Uniunea Europeană, potrivit prestigioasei publicaţii The Economist. Jurnaliştii publicaţiei internaţionale estimează că această creştere economică va atinge valoarea de 3,4 la sută, susţinută în principal de consum.

Categorie: Economie

 

RFI: România impune limite la cumpărarea de teren agricol

Autor: Claudiu.Padurean din 30 noiembrie 2016, Vizualizari: 1 529

RFI: România impune limite la cumpărarea de teren agricolMinistrul agriculturii anunţă limitarea achiziţiilor de teren în România, o nouă reglementare fiind aproape de aprobare. Persoanele fizice, fie româneşti, fie din străinătate, vor putea cumpăra cel mult 150 de hectare, iar firmele maximum 500, transmite RFI România.

Categorie: Economie

 

Salina Turda este, oficial, cel mai vizitat obiectiv turistic din România

Autor: Claudiu.Padurean din 27 noiembrie 2016, Vizualizari: 5 830

Salina Turda este, oficial, cel mai vizitat obiectiv turistic din RomâniaSalina Turda a devenit, oficial, cel mai vizitat obiectiv turistic din România. Potrivit estimărilor conducerii salinei, în prima săptămână din decembrie, numărul vizitatorilor va depăşi cifra de 600.000. Printre aceşti vizitatori se numără personalităţi precum Alteţa Sa Regală Principesa Maria a României, care a vizitat fosta mină de sare în această lună. Salina Turda este cea de-a doua mina de sare din Europa ca număr de vizitatori şi, totodată, este singurul loc subpământean din lume care poate fi vizualizat cu ajutorul aplicaţiei StreetView. De asemenea, Salina Turda a intrat în Top 5 căutări pe Google. Publicaţia Business Insider a declarat Salina Turda drept cel mai frumos loc subpământean din lume.

Categorie: Economie

 

ClujInsider.ro: Semne ale dezgheţului - Primul an când managerii anticipează investiţii masive în personal

Autor: bianca.padurean din 25 noiembrie 2016, Vizualizari: 1 322

ClujInsider.ro: Semne ale dezgheţului - Primul an când managerii anticipează investiţii masive în personalOrganizatorii Business Days, care va avea loc anul acesta la Cluj-Napoca în 14 şi 15 decembrie, au realizat în perioada octombrie - noiembrie 2016  un studiu comparativ Cluj versus Bucureşti, referitor la impactul factorilor disruptivi ai revoluţiei digitale asupra pieţei muncii şi asupra nevoilor de dezvoltare a abilităţilor şi competenţelor personalului din Cluj.

Categorie: Economie

 

Clujul, cea mai dinamică piaţă imobiliară din România

Autor: Claudiu.Padurean din 22 noiembrie 2016, Vizualizari: 2 221

Clujul, cea mai dinamică piaţă imobiliară din RomâniaPiaţa imobiliară din Cluj cunoaşte o creştere spectaculoasă. În acest moment, piaţa apartamentelor şi a garsonierelor din Cluj-Napoca este cea mai dinamică din România, iar factorii care alimentează această creştere sunt multipli. Este vorba de studenţii străini, de expaţi şi de specialiştii în industria IT.

Categorie: Economie

 

Vinurile din soiuri româneşti au o trecere tot mai mare

Autor: Claudiu.Padurean din 17 noiembrie 2016, Vizualizari: 1 400

Vinurile din soiuri româneşti au o trecere tot mai mareVinurile româneşti sunt tot mai apreciate, atât de consumatorii români, cât şi de cei străini. De o mare preţuire se bucură vinurile produse din soiuri locale, care provin din podgoriile din România şi din Republica Moldova. În acest context, vinurile româneşti au început să ajungă tot mai des pe mesele consumatorilor din ţări precum Polonia, Suedia sau China.

Categorie: Economie

 
Inapoi Inainte


Reclama

Reclama