Campanie de reduceri la Ideall.ro

Autor: Claudiu.Padurean din Ieri, 16:44, Vizualizari: 140

Campanie de reduceri la Ideall.roIdeall.ro, unul dintre principalii retaileri de electronice şi electrocasnice din România, dă startul campaniei "Liber la reduceri cu ideall.ro". Campania se va desfăşura la nivel naţional, în perioada 15 - 31 august 2018.

Categorie: Economie

 

Serviciul de paşapoarte va funcţiona şi în 16 şi 17 august

Autor: Claudiu.Padurean din 13 august 2018, Vizualizari: 176

Serviciul de paşapoarte va funcţiona şi în 16 şi 17 augustServiciile de eliberare a paşapoartelor şi a permiselor de conducere vor avea program normal de lucru în zilele de 16 şi 17 august 2018. Decizia a fost luată din cauză că luna august este o perioadă de vârf din punct de vedere al cererilor de eliberare a documentelor de călătorie şi a permiselor de conducere. 

Categorie: Social

 

SportinCluj.ro: CFR Cluj l-a transferat pe fiul lui Ionel Ganea

Autor: Claudiu.Padurean din 13 august 2018, Vizualizari: 147

SportinCluj.ro: CFR Cluj l-a transferat pe fiul lui Ionel GaneaCFR Cluj l-a transferat pe un tânăr jucător de perspectivă. George Ganea, în vârstă de 19 ani, a evoluat în Italia, la Roma Primavera şi la Entella, potrivit SportinCluj.ro.

Categorie: Sport

 

Romsilva a obţinut certificarea managementului forestier pentru încă 127.000 de hectare

Autor: Claudiu.Padurean din 13 august 2018, Vizualizari: 114

Romsilva a obţinut certificarea managementului forestier pentru încă 127.000 de hectareRegia Naţională a Pădurilor – Romsilva a obţinut recent certificarea managementului forestier în sistem internaţional pentru alte 127.493 de hectare de pădure aflate în proprietatea publică a statului, pe raza a 11 ocoale silvice din cadrul Direcţiilor Silvice Alba, Bihor, Botoşani, Dâmboviţa, Iaşi şi Mehedinţi. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii regiei.

Categorie: Economie

 

Mii de clujeni au protestat din nou. Circulaţia rutieră a fost blocată în centrul oraşului

Autor: Claudiu.Padurean din 12 august 2018, Vizualizari: 155

Mii de clujeni au protestat din nou. Circulaţia rutieră a fost blocată în centrul oraşuluiCâteva mii de clujeni au protestat şi în această seară împotriva Guvernului. Ei cer demisia Executivului şi alegeri anticipate

Categorie: Eveniment

 

Ploile revin de la mijlocul săptămânii

Autor: mihaela.ursan din 12 august 2018, Vizualizari: 170

Ploile revin de la mijlocul săptămâniiPotrivit meteorologilor, vremea frumoasă se va schimba de la mijlocul săptămânii.

Categorie: Social

 

Noi specializări medicale la Spitalul Militar din Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 12 august 2018, Vizualizari: 176

Noi specializări medicale la Spitalul Militar din ClujSpitalul Militar din Cluj are noi specializări medicale. Comandantul spitalului, colonelul Doina Băltaru, a declarat că spitalul are un nou compartiment, de chirurgie oro-maxilo-facială. De asemenea, a fost înfiinţat un compartiment de angiografie, care va funcţiona în cadrul serviciului de radiologie imagistică precum şi un compartiment de chirurgia coloanei vertebrale.

Categorie: Social

 

Peste 5000 de clujeni au protestat impotriva PSD

Autor: Claudiu.Padurean din 10 august 2018, Vizualizari: 286

Peste 5000 de clujeni au protestat impotriva PSDMii de clujeni au ieşit în stradă pentru a-şi demonstra solidaritatea cu mitingul diasporei de la Bucureşti. Ei au venit la miting cu drapele ale României, Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, Marii Britaniei şi Transilvaniei. 

Categorie: Politica

 

Ghid antidiscriminare la Universitatea Babeş-Bolyai

Autor: Claudiu.Padurean din 10 august 2018, Vizualizari: 435

Ghid antidiscriminare la Universitatea Babeş-BolyaiUniversitatea Babeş-Bolyai (UBB) va avea un Ghid pentru combaterea discriminării, menit să stabilească un set de criterii uniforme de evaluare care au ca scop promovarea unui mediu educaţional şi profesional fără discriminare şi hărţuire. De asemenea, ghidul este menit să reafirme angajamentul UBB faţă de principiile egalităţii de şanse, să promoveze un mediu universitar sigur şi nediscriminatoriu.

Categorie: Social

 

Copiii vor învăţa istoria Transilvaniei prin intermediul unor jocuri

Autor: Claudiu.Padurean din 9 august 2018, Vizualizari: 429

Copiii vor învăţa istoria Transilvaniei prin intermediul unor jocuriCopiii vor putea învăţa istoria Transilvaniei cu ajutorul a 12 jocuri, care sunt create de experţii grupului Pont prin intermediul proiectului EduCastel. Concret, cei mici vor învăţa cu ajutorul acestor jocuri despre castelele şi conacele transilvănene, dar şi despre perioade istorice, stil de viaţă şi personalităţi istorice.

Categorie: Social

 

Pagina de istorie: Unirea lui Mihai Viteazul, o afacere de familie?

Autor: bianca.padurean din 9 august 2018, Vizualizari: 474

Pagina de istorie: Unirea lui Mihai Viteazul, o afacere de familie?În 9 august 1601, pe un câmp de lângă Turda, era asasinat unul dintre cei mai importanţi domnitori din istoria medievală a românilor, Mihai Viteazul. El a rămas în istorie drept primul român care a unit cele trei state locuite de români din epoca sa. Însă în memoria contemporanilor săi, Mihai Viteazul a strălucit mai degrabă prin succesele sale militare împotriva Imperiului Otoman, scrie RFI în Pagina de istorie.

Categorie: Reportaj

 

Si romanii aveau tablete: erau de lemn, acoperite cu ceara

Autor: bianca.padurean din 8 august 2018, Vizualizari: 337

Si romanii aveau tablete: erau de lemn, acoperite cu cearaUnele dintre cele mai importante artefacte pentru istoria României se află la Cluj şi a fost expusă pentru o singură zi. Este vorba de două tăbliţe cerate din perioada romană, descoperite la Roşia Montană. Aceste tăbliţe conţin un contract de împrumut redactat acum două milenii şi reprezintă una dintre cele mai valoroase surse originale de cunoaştere a dreptului roman. 

Categorie: Eveniment / Social

 

UPNews.ro: Dumitru Fărcaş va fi înmormântat în satul Groşi din Maramureş

Autor: Claudiu.Padurean din 7 august 2018, Vizualizari: 627

UPNews.ro: Dumitru Fărcaş va fi înmormântat în satul Groşi din MaramureşMuzicianul Dumitru Fărcaş, unul dintre cei mai străluciţi taragotişti, va fi înmormântat cu onoruri militare, pentru că este cavaler al Ordinului Serviciul Credincios. Dumitru Fărcaş a decedat în această dimineaţă într-un spital din Cluj, potrivit UPNews.ro.

Categorie: Eveniment

 

DOLIU. A murit Dumitru Fărcaş

Autor: Claudiu.Padurean din 7 august 2018, Vizualizari: 591

DOLIU. A murit Dumitru FărcaşUnul dintre cei mai apreciaţi artişti din România, taragotistul Dumitru Fărcaş, s-a stins din viaţă în această dimineaţă. El a trecut la cele veşnice în urma unui infarct.

Categorie: Eveniment

 

Tăbliţă cerată romană de la Roşia Montană, expusă pentru o zi la Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 7 august 2018, Vizualizari: 352

Tăbliţă cerată romană de la Roşia Montană, expusă pentru o zi la ClujMuzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei găzduieşte expoziţia ”O tăbliţă cerată de la Roşia Montană”, un prim eveniment dedicat acestui tip de exponat. Este vorba de două dintre părţile unui triptic, descoperite în galeria Sfânta Ecaterina în 1855. Tăblia reprezintă un contract de împrumut încheiat la Deusara, în data de 20 iunie 162. 

Categorie: Cultura

 

UBB a atras 160 de elevi olimpici

Autor: Claudiu.Padurean din 6 august 2018, Vizualizari: 468

UBB a atras 160 de elevi olimpiciPeste 160 de elevi participanţi şi premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale s-au înscris la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca în cadrul sesiunii de admitere organizate în luna iulie 2018, anunţă reprezentanţii UBB. Cel mai mare număr de candidaţi olimpici, 103, a fost înregistrat la Facultatea de Matematică şi Informatică.

Categorie: Social

 

Festivalul International Stradal WonderPuck, la a doua editie la Cluj

Autor: mihaela.ursan din 6 august 2018, Vizualizari: 289

Festivalul International Stradal WonderPuck, la a doua editie la ClujClujul va găzdui si editia secundă a Festivalului internaţional de teatru de păpuşi.

Categorie: Eveniment

 

Pagina de istorie: Hiroshima şi Nagasaki, începutul erei nucleare

Autor: bianca.padurean din 6 august 2018, Vizualizari: 246

Pagina de istorie: Hiroshima şi Nagasaki, începutul erei nucleareÎn 6 august 1945, omenirea a intrat într-o nouă epocă: cea nucleară. Este vorba de o epocă în care mai multe state au posibilitatea de a produce aşa-numitul Holocaust nuclear, adică distrugerea în întregime a planetei şi a omenirii. Evenimentul tragic care a marcat intrarea în această nouă epocă a fost primul bombardament atomic din istorie, cel de la Hiroshima. Despre acest eveniment citiţi în Pagina de istorie a RFI.

Categorie: Reportaj

 

Gest INCREDIBIL si mesaj emotionat al lui ARMIN Van Buuren la final de Untold

Autor: bianca.padurean din 6 august 2018, Vizualizari: 851

Gest INCREDIBIL si mesaj emotionat al lui ARMIN Van Buuren la final de UntoldArmin Van Buuren a făcut mai multe suprize publicului care a rămas până la final alături de el, pe Cluj Arena, la Untold 2018, după aproape 8 ore în care a mixat fără întrerupere: i-a îmbrăţişat, a dat autografe şi le-a oferit în premieră ultima lui piesă, dedicată fiului său. Ciţiţi mai jos mesajul emoţionant şi plin de modestie al DJ-ului olandez.

Categorie: Eveniment

 

TransylvaniaToday.ro: Real estate investments in Romania, slightly over EUR 400 mln in H1

Autor: Claudiu.Padurean din 5 august 2018, Vizualizari: 345

TransylvaniaToday.ro: Real estate investments in Romania, slightly over EUR 400 mln in H1The overall investment volumes on the Romanian commercial real estate market reached EUR 404 million in the first half of this year, up 18% over the same period of 2017, according to real estate consultancy company Colliers International, quoted by Romania-Insider.com.

Categorie: About Cluj, today

 

Consiliul Judeţean Cluj a pregătit drumul pelerinilor spre Nicula

Autor: Claudiu.Padurean din 5 august 2018, Vizualizari: 392

Consiliul Judeţean Cluj a pregătit drumul pelerinilor spre NiculaConsiliul Judeţean Cluj anunţă faptul că drumul judeţean care leagă municipiul Gherla de satul Nicula este pregătit pentru pelerinajul de 15 august. La Nicula are loc cel mai important pelerinaj din România. Zeci de mii de persoane sunt aşteptate la mănăstirea şi la biserica parohială din sat.

Categorie: Social

 

SportinCluj.ro: CFR Cluj, la prima victorie după revenirea lui Conceicao

Autor: Claudiu.Padurean din 5 august 2018, Vizualizari: 515

SportinCluj.ro: CFR Cluj, la prima victorie după revenirea lui ConceicaoCampioana României la fotbal, CFR Cluj, a spart gheaţa. Clujenii au pus capăt perioadei nefaste pe care au traversat-o în aceste săptămâni şi au obţinut prima victorie de la revenirea portughezului Antonio Conceicao pe banca echipei, potrivit SportinCluj.ro.

 

 

Categorie: Sport

 

Şoferii, cea mai căutată ocupaţie din Cluj pe OLX

Autor: Claudiu.Padurean din 5 august 2018, Vizualizari: 587

Şoferii, cea mai căutată ocupaţie din Cluj pe OLXOLX, cel mai mare site de anunţuri din România, lansează din această vară OLX - Indexul locurilor de muncă, o analiză care va oferi un diagnostic, în timp real, al dinamicii pieţei muncii din România, iar în perioada iunie - iulie 2018, OLX a realizat un sondaj pentru a măsura dinamica pieţei muncii din perspectiva utilizatorilor care urmăresc anunţurile de locuri de muncă vacante publicate pe platformă.

Categorie: Economie

 

Peste 100.000 de oameni au petrecut în a doua noapte de Untold

Autor: Claudiu.Padurean din 4 august 2018, Vizualizari: 520

Peste 100.000 de oameni au petrecut în a doua noapte de UntoldCel mai mare festival muzical din România, Untold, a strâns peste 100.000 de oameni. Oamenii au urmărit artişti precum Jason Derulo, Kygo sau Tiesto.

Categorie: Life Style

 

Românii cumpără jucării on-line în valoare de milioane de euro

Autor: Claudiu.Padurean din 3 august 2018, Vizualizari: 539

Românii cumpără jucării on-line în valoare de milioane de euroTot mai mulţi români comandă jucării on-line. Volumul comerţului electronic cu jucării a crescut şi în acest an, iar pentru 2019 proprietarii de magazine on-line se aşteaptă la o nouă creştere. Cele mai multe comenzi vin, evident, din marile oraşe.

Categorie: Economie

 

Un echipament de la Untold a luat foc VIDEO

Autor: bianca.padurean din 3 august 2018, Vizualizari: 897

Un echipament de la Untold a luat foc VIDEOUn echipament de pe scena Untold a luat foc, aseară, în timpul concertului de deschidere susţinut de Chainsmokers, pe Cluj Arena. 

Categorie: Eveniment

 

Sumele alocate programului Rabla, duble fată de anul trecut

Autor: mihaela.ursan din 2 august 2018, Vizualizari: 463

Sumele alocate programului Rabla, duble fată de anul trecutProgramul "Rabla" a fost suplimentat, anunţă reprezentanţii Guvernului.

Categorie: Economie

 

TransylvaniaToday.ro: Housing market sees higher prices but lower demand

Autor: Claudiu.Padurean din 2 august 2018, Vizualizari: 543

TransylvaniaToday.ro: Housing market sees higher prices but lower demandThe asking prices for residential properties in Romania, both apartments and houses, increased overall with 1.4% in the second quarter of this year compared to the first quarter, says TransylvaniaToday.ro. The growth rate was similar to that recorded in the first quarter, according to real estate portal imobiliare.ro, quoted by Romania-Insider.com.

Categorie: About Cluj, today

 

Consilierii locali au scumpit transportul în comun în Cluj-Napoca

Autor: Claudiu.Padurean din 2 august 2018, Vizualizari: 631

Consilierii locali au scumpit transportul în comun în Cluj-NapocaConsilierii locali au decis majorarea tarifelor la transportul public din Cluj. Preţul unui bilet pentru o călătorie a crescut de la 2 lei la 2,5 lei. 

Categorie: Economie

 

Pagina de istorie: A participat la Marea Unire, a intemeiat cercetasia si a organizat Gradina Botanica din Cluj. Afla ce nu stiai despre Alexandru Borza

Autor: bianca.padurean din 2 august 2018, Vizualizari: 370

Pagina de istorie:  A participat la Marea Unire, a intemeiat cercetasia si a organizat Gradina Botanica din Cluj. Afla ce nu stiai despre Alexandru BorzaPrintre personalităţile care au participat la făurirea Marii Uniri din 1918 a fost şi naturalistul Alexandru Borza. Grădina Botanică din Cluj poartă numele savantului român, însă profesorul clujean a avut contribuţii majore atât în dezvoltarea ştiinţelor naturii, protejării plantelor, cât şi în înfiinţarea mişcării cercetaşilor din România, scrie RFI în Pagina de istorie.

Categorie: Reportaj

 
Inapoi Inainte


Reclama

Reclama