Portiuni de drumuri spre Gherla si Dej in proces de asfaltare

Autor: mihaela.ursan din Ieri, 17:33, Vizualizari: 225

Portiuni de drumuri spre Gherla si Dej in proces de asfaltareLucrări de asfaltare au loc pe mai multe portiuni de drumuri spre Gherla si Dej.

Categorie: Social

 

Prapadul slujbasilor

Autor: felix.ostrovschi din Ieri, 09:42, Vizualizari: 162

Prapadul slujbasilorDacă chiar şi celor cari n-au prea mult de lucru cu statul le merge prost, îşi poare oricine închipui în ce stare de plâns se găsesc miile de slujbaşi mărunţi, pentru cari singurul izvor de câştig este lefşoara, pe care le-o dă ţara.

Categorie: Social

 

Dupa prapadul scolilor

Autor: felix.ostrovschi din 11 octombrie 2018, Vizualizari: 320

Dupa prapadul scolilorUn învăţat a rostit încă de demult adevărul că fericirea în viaţă atârnă de felul cum omul ştie să-şi împlinească trebuinţele. Trebuie anume să ia înainte pe cele mai de seamă, pe acelea fără de care nu poate trăi, iar numai după acea pe celelalte. Îşi va face de pildă, mai întâi casă, iar numai apoi se va gândi să-şi cumpere mobilă şi icoane. Îşi cumpără întâi boi de lucru, iar abia mai târziu bicicletă de plimbare.

Categorie: Social

 

A demarat programul de distribuire a cererilor pentru ajutorul de incalzire

Autor: mihaela.ursan din 8 octombrie 2018, Vizualizari: 389

A demarat programul de distribuire a cererilor pentru ajutorul de incalzirePrimăria municipiului Cluj-Napoca a demarat programul de distribuire a cererilor pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuintei.

Categorie: Social

 

Nunta printilor romani

Autor: felix.ostrovschi din 8 octombrie 2018, Vizualizari: 309

Nunta printilor romaniDuminică, în ziua de 27 Februarie 1921, a avut loc la Bucureşti nunta A.S.R. principesa Elisabeta a României cu Prinţul moştenitor de tron al Greciei, George.

Categorie: Social

 

Centenarul Marii Uniri, omagiat la liceul Onisifor Ghibu printr-o pictura murala

Autor: Claudiu.Padurean din 7 octombrie 2018, Vizualizari: 566

Centenarul Marii Uniri, omagiat la liceul Onisifor Ghibu printr-o pictura muralaLiceele din Cluj devin zone de creaţie pentru arta stradală. Tonul a fost dat de Liceul Onisifor Ghibu, care găzduieşte una dintre cele mai mari picturi murale din România destinată Centenarului. Pictura este o operă colectivă, coordonată de artiştii KeroZen şi Ocku.

Categorie: Social / Cultura

 

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a castigat un proiect in valoare de 2,5 milioane euro pentru reabilitarea unei cladiri cu destinatie spatii didactice

Autor: bianca.padurean din 4 octombrie 2018, Vizualizari: 765

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a castigat un proiect in valoare de 2,5 milioane euro pentru reabilitarea unei cladiri cu destinatie spatii didactice Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a semnat contractul cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest pentru proiectul ”Reabilitare, schimbare de destinaţie din sediul administrativ în spaţii de învăţământ şi conservare monument istoric”, care vizează clădirea fostei Judecătorii Bistriţa.

Categorie: Economie / Social

 

Cazinouri online licentiate si avantajele pentru consumator

Autor: bianca.padurean din 4 octombrie 2018, Vizualizari: 412

Cazinouri online licentiate si avantajele pentru consumatorExplozia divertismentului online aduce consumatorilor din Romania o intreaga paleta de platforme inedite, ale caror servicii se adreseaza intregului segment de jucatori, de la incepatori si pana la cei mai experimentati. Operatorii de jocuri de noroc aduc o serie de beneficii in ceea ce priveste piata iGaming, iar acest articol doreste sa va exemplifice cateva dintre acestea. Puteti oricand accesa o lista a celor mai bune cazinouri romanesti licentiate, multumita analistilor de la www.cazinouri.org. Probabil cel mai importat aspect este dat de relatia jucator-platforma, iar pentru ca aceasta relatie sa fie armonioasa si de lunga durata, operatorul trebuie sa intocmeasca o serie de criterii.

Categorie: Social

 

Boala sinuciderilor la Cluj

Autor: felix.ostrovschi din 4 octombrie 2018, Vizualizari: 392

Boala sinuciderilor la ClujUltima vreme cronica sinuciderilor la Cluj creşte în mod considerabil. După impresionanta sinucidere a unei doamne din înalta societate a Clujului şi după grozava dramă din pădurea Baciului, iată că ultima zi ne aduce trei noi sinucideri în mai puţin de 24 de ore.

Categorie: Social

 

Invatamantul german din universitatile clujene, dezvoltat cu ajutorul companiilor private

Autor: Claudiu.Padurean din 4 octombrie 2018, Vizualizari: 532

Invatamantul german din universitatile clujene, dezvoltat cu ajutorul companiilor privateCompaniile germane din Transilvania finanţează într-o măsură tot mai mare învăţământul în limba germană oferit de universităţile clujene. Astfel, ele îşi asigură resursele umane de care nevoie şi au acces la rezultatele proiectelor de cercetare desfăşurate de echipele de cercetători din cadrul universităţilor. În schimb, universităţile au la dispoziţie resurse suplimentare pentru a creşte calitatea actului educaţional, laboratoare moderne şi fonduri pentru cercetare.

Categorie: Social

 

La Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca se desfasoara Saptamana Bobocilor

Autor: bianca.padurean din 1 octombrie 2018, Vizualizari: 402

La Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca se desfasoara Saptamana BobocilorUniversitatea Tehnică din Cluj-Napoca îşi întâmpină studenţii boboci ai anului I, cu o săptămâna specială, care se desfăşoară în perioada 25 septembrie - 6 octombrie 2018.

 

Categorie: Social

 

Doi hoti ingeniosi

Autor: felix.ostrovschi din 1 octombrie 2018, Vizualizari: 418

Doi hoti ingeniosiTribunalul Militar al Corpului 6 Armată a judecat ieri pe inculpaţii: Svaica Iosif, Lazăr Anton, Balogh Iosif şi Varga Petre, toţi din judeţul Sălaj, învinuiţi de trecerea clandestină a frontierei, furt şi tăinuire de furt.

Categorie: Social

 

100.000 de studenti incep anul universitar la Cluj. Peste 5.000 sunt studenti straini

Autor: Claudiu.Padurean din 30 septembrie 2018, Vizualizari: 864

100.000 de studenti incep anul universitar la Cluj. Peste 5.000 sunt studenti strainiAproximativ 100.000 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi încep anul universitar la Cluj. Peste 5.000 dintre ei sunt studenţi străini. Cea mai mare universitate clujeană este Universitatea Babeş-Bolyai, cu 42.000 de studenţi, care învaţă în cele 21 de facultăţi şi cele cinci linii de studiu în română, maghiară, germană, engleză şi franceză.

Categorie: Social

 

Consiliul Judetean Cluj va investi in infrastructura de sanatate si de educatie din raionul Hancesti, Republica Moldova

Autor: Claudiu.Padurean din 30 septembrie 2018, Vizualizari: 613

Consiliul Judetean Cluj va investi in infrastructura de sanatate si de educatie din raionul Hancesti, Republica MoldovaConsiliul Judeţean Cluj va sprijini construcţia unui laborator clinic anatomo-patomorfologic în cadrul Spitalului Raional Hânceşti, din Republica Moldova. În acest sens, în cadrul următoarei şedinţe a Consiliului Judeţean Cluj va fi supusă aprobării alocarea din bugetul propriu al Judeţul Cluj a sumei de 350.000 euro, din care 147.000 euro pe anul 2018 şi 203.000 euro pe anul 2019. 

Categorie: Social

 

Clujul de ieri: Importurile de plete

Autor: felix.ostrovschi din 28 septembrie 2018, Vizualizari: 474

Clujul de ieri: Importurile de pleteArdealul care a exportat principatului muntean pe Gheorghe Lazăr, a importat în schimb din vechiul Regat, pe lângă atâtea perle ale culturei româneşti, şi pletele care vor să ascundă sub ele, superficialitatea bulevardieră.

Categorie: Social

 

Incep cele 40 de zile pentru viata, miscarea anti-avort care uneste toate confesiunile

Autor: bianca.padurean din 26 septembrie 2018, Vizualizari: 716

Incep cele 40 de zile pentru viata, miscarea anti-avort care uneste toate confesiunileA şaptea ediţie a campaniei “40 de zile pentru viaţă” se va desfăşura la Cluj-Napoca în perioada 26 septembrie - 4 noiembrie 2018.  Această ediţie va readuce în stradă creştini din toate denominaţiunile care au o intenţie comună de rugăciune: încetarea avorturilor. Manifestarea are loc în faţa Clinicii de Ginecologie I. Organizatorii locali ai campaniei doresc să transmită în acest timp de 40 de zile mesajul privind valoarea pe care fiecare fiinţă umană o are începând de la concepţie.

Categorie: Social

 

UMF Cluj isi întampina studentii straini

Autor: Claudiu.Padurean din 26 septembrie 2018, Vizualizari: 438

UMF Cluj isi întampina studentii strainiUniversitatea de Medicină şi Farmacie «Iuliu Haţieganu» din Cluj-Napoca organizează în perioada 26-28 septembrie 2018 a patra ediţie a Seminarului de integrare a studenţilor internaţionali de la secţiile engleză şi franceză. Activităţile se vor desfăşura în paralel sub denumirea Pre-rentrée 2018, respectiv Welcoming Days 2018, şi se adresează studenţilor admişi în anul I la secţiile cu predare în limbi străine de la Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie. 

Categorie: Social

 

Clujul de ieri: Noi masuri luate de Chestura Municipiului Cluj

Autor: felix.ostrovschi din 25 septembrie 2018, Vizualizari: 467

Clujul de ieri: Noi masuri luate de Chestura Municipiului ClujÎn dorinţa de a reglementa ordinea şi disciplina, domnul chestor al Municipiului Cluj, a luat o seamă de măsuri utile, de interes general, menite a asigura bunul mers în oraşul nostru.

Categorie: Social

 

UBB atrage bani europeni pentru 250 de studenti

Autor: Claudiu.Padurean din 21 septembrie 2018, Vizualizari: 597

UBB atrage bani europeni pentru 250 de studentiUniversitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a început în luna septembrie 2018 implementarea proiectului Consiliere-Practică-Motivare-avantaje pentru angajare! Obiectivul proiectului este facilitarea tranziţiei de la educaţie la viaţa activă pentru 250 de studenţi din cadrul Facultăţilor de Geografie, Educaţie Fizică şi Sport, respectiv Ştiinţa şi Ingineria Mediului.

Categorie: Social

 

Liceul Bathory gazduieste prima conferinta IT&Print dedicata elevilor

Autor: bianca.padurean din 19 septembrie 2018, Vizualizari: 581

Liceul Bathory gazduieste prima conferinta IT&Print dedicata elevilorLa Cluj, pe 28 şi 29 septembrie va avea loc Báthory IT & Print Days, prima conferinţă de IT & Print din România care se adresează elevilor de liceu. Evenimentul doreşte să faciliteze interacţiunea directă cu agenţii economici şi sociali din domeniu. Conferinţa are loc Liceul Teoretic Báthory István din Cluj-Napoca, şi este deschisă tuturor elevilor de liceu din judeţul Cluj. Participarea acestora la eveniment este gratuită. Vor fi două zile de workshop-uri, pitch-uri, testare de produse şi jocuri.

Categorie: Social

 

Trei curse noi de pe aeroportul clujean, până la finele anului

Autor: mihaela.ursan din 18 septembrie 2018, Vizualizari: 1 882

Trei curse noi de pe aeroportul clujean, până la finele anuluiPână la sfârsitul anului, trei curse noi vor fi operate de pe Aeroportul International "Avram Iancu" din Cluj.

Categorie: Social

 

O glorie şi o tragedie: viaţa aviatorului Lindbergh

Autor: felix.ostrovschi din 17 septembrie 2018, Vizualizari: 491

O glorie şi o tragedie: viaţa aviatorului LindberghCharles August Lindbergh s-a născut la 4 februarie 1902, în localitatea Detroit din statul Detroit (America de Nord). După tată este de origine suedez, iar după mamă este englez, cu un amestec de sânge francez. Deci un american adevărat. Căci, amalgamul popoarelor europene a dat poporul american de azi.

Categorie: Social

 

Vin ploile in weekend

Autor: mihaela.ursan din 14 septembrie 2018, Vizualizari: 526

Vin ploile in weekendÎn acest weekend vremea va fi, în general frumoasă, dar în unele regiuni vor fi conditii de ploaie, informează meteorologii.

Categorie: Social

 

Restrictii de circulatie din cauza Zilelor Recoltei si a meciului CFR Cluj - FCSB

Autor: Claudiu.Padurean din 14 septembrie 2018, Vizualizari: 707

Restrictii de circulatie din cauza Zilelor Recoltei si a meciului CFR Cluj - FCSBPrimăria Cluj-Napoca anunţă restricţii de circulaţie pe mai multe străzi din oraş cu ocazia Zilelor Recoltei şi a meciului de fotbal CFR 1907 Cluj – FCSB. Astfel, cu ocazia Zilelor Recoltei, care se vor desfăşura în perioada 14 – 16 septembrie platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, traficul rutier va fi închis pe strada Pandurilor până în data de 17 septembrie, ora 06.00. 

Categorie: Social

 

Clujul de ieri: Aspecte noi ale Clujului

Autor: felix.ostrovschi din 13 septembrie 2018, Vizualizari: 526

Clujul de ieri: Aspecte noi ale ClujuluiDe câteva săptămâni oraşul nostru câştigă în viaţă şi culoare, printr-o intensificare a reclamei artistice, pe străzile principale.

Categorie: Social

 

Istoria invatata de nevazatori prin sunete si senzorial

Autor: mihaela.ursan din 12 septembrie 2018, Vizualizari: 501

Istoria invatata de nevazatori prin sunete si senzorialElevii cu deficientă de vedere, din mai multe scoli speciale din tară, vor învăta istoria României prin intermediul sunetelor, în format digital si interactiv sau senzorial.

Categorie: Social

 

Hipoterapia este tot mai populara in Transilvania

Autor: Claudiu.Padurean din 11 septembrie 2018, Vizualizari: 699

Hipoterapia este tot mai populara in TransilvaniaHipoterapia devine tot mai populară în Transilvania. În jurul marilor oraşe au apărut centre care oferă posibilitatea practicării echitaţiei în scopuri deopotrivă sportive şi terapeutice. Această terapie este recomandată în cazuri precum cele ale persoanelor care suferă de sedentarism, dar şi cele ale copiilor care suferă de autism.

Categorie: Social

 

Un miliion de voluntari pentru Let’s Do It, Romania!

Autor: Claudiu.Padurean din 11 septembrie 2018, Vizualizari: 756

Un miliion de voluntari pentru Let’s Do It, Romania!Let’s Do It, Romania! a anunţat lansarea campaniei de curăţenie World Cleanup Day, care îşi propune ca în data de 15 septembrie 2018 să mobilizeze toţi românii la cea mai ambiţioasă acţiune civică de până acum. La nivel internaţional, 150 de ţări se unesc în cea mai mare mişcare civică. 

Categorie: Social

 

Clujul de ieri: Un tanar rapeste doua fete

Autor: felix.ostrovschi din 11 septembrie 2018, Vizualizari: 515

Clujul de ieri: Un tanar rapeste doua feteTânărul Alexandru Şerban, din comuna Strâmba judeţul Cluj, s-a îndrăgostit de fata Nina Mureşan, pe care a cerut-o de la părinţi în căsătorie. Părinţii nici n-au voit să audă despre acest lucru, căci îl ştiau pe flăcău cam uşuratec din fire şi muieratic.

Categorie: Social

 

Cum incepe scoala la Cluj? 82 de structuri nu au primit autorizatii sanitare, iar interesul pentru scolile profesionale si duale este in crestere

Autor: Claudiu.Padurean din 10 septembrie 2018, Vizualizari: 614

Cum incepe scoala la Cluj? 82 de structuri nu au primit autorizatii sanitare, iar interesul pentru scolile profesionale si duale este in crestere82 de structuri şcolare din judeţul Cluj nu au autorizaţii sanitare de funcţionare, conform ultimului raport al autorităţilor judeţene. Acest lucru înseamnă că 12 la sută dintre spaţiile destinate educaţiei sau activităţilor conexe nu au primit autorizare, din diferite motive, dintre care cel mai frecvent este lipsa apei curente şi a canalizării. Autorităţile încearcă să remedieze cât mai curând aceste probleme. De asemenea, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi-a fixat drept prioritate dezvoltarea învăţământului profesional şi dual, în contextul crizei de forţă de muncă cu care se confruntă judeţul Cluj.

Categorie: Social

 
Inapoi Inainte


Reclama

Reclama