Serviciul de paşapoarte va funcţiona şi în 16 şi 17 august

Autor: Claudiu.Padurean din 13 august 2018, Vizualizari: 168

Serviciul de paşapoarte va funcţiona şi în 16 şi 17 augustServiciile de eliberare a paşapoartelor şi a permiselor de conducere vor avea program normal de lucru în zilele de 16 şi 17 august 2018. Decizia a fost luată din cauză că luna august este o perioadă de vârf din punct de vedere al cererilor de eliberare a documentelor de călătorie şi a permiselor de conducere. 

Categorie: Social

 

Ploile revin de la mijlocul săptămânii

Autor: mihaela.ursan din 12 august 2018, Vizualizari: 164

Ploile revin de la mijlocul săptămâniiPotrivit meteorologilor, vremea frumoasă se va schimba de la mijlocul săptămânii.

Categorie: Social

 

Noi specializări medicale la Spitalul Militar din Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 12 august 2018, Vizualizari: 171

Noi specializări medicale la Spitalul Militar din ClujSpitalul Militar din Cluj are noi specializări medicale. Comandantul spitalului, colonelul Doina Băltaru, a declarat că spitalul are un nou compartiment, de chirurgie oro-maxilo-facială. De asemenea, a fost înfiinţat un compartiment de angiografie, care va funcţiona în cadrul serviciului de radiologie imagistică precum şi un compartiment de chirurgia coloanei vertebrale.

Categorie: Social

 

Ghid antidiscriminare la Universitatea Babeş-Bolyai

Autor: Claudiu.Padurean din 10 august 2018, Vizualizari: 431

Ghid antidiscriminare la Universitatea Babeş-BolyaiUniversitatea Babeş-Bolyai (UBB) va avea un Ghid pentru combaterea discriminării, menit să stabilească un set de criterii uniforme de evaluare care au ca scop promovarea unui mediu educaţional şi profesional fără discriminare şi hărţuire. De asemenea, ghidul este menit să reafirme angajamentul UBB faţă de principiile egalităţii de şanse, să promoveze un mediu universitar sigur şi nediscriminatoriu.

Categorie: Social

 

Copiii vor învăţa istoria Transilvaniei prin intermediul unor jocuri

Autor: Claudiu.Padurean din 9 august 2018, Vizualizari: 420

Copiii vor învăţa istoria Transilvaniei prin intermediul unor jocuriCopiii vor putea învăţa istoria Transilvaniei cu ajutorul a 12 jocuri, care sunt create de experţii grupului Pont prin intermediul proiectului EduCastel. Concret, cei mici vor învăţa cu ajutorul acestor jocuri despre castelele şi conacele transilvănene, dar şi despre perioade istorice, stil de viaţă şi personalităţi istorice.

Categorie: Social

 

Si romanii aveau tablete: erau de lemn, acoperite cu ceara

Autor: bianca.padurean din 8 august 2018, Vizualizari: 331

Si romanii aveau tablete: erau de lemn, acoperite cu cearaUnele dintre cele mai importante artefacte pentru istoria României se află la Cluj şi a fost expusă pentru o singură zi. Este vorba de două tăbliţe cerate din perioada romană, descoperite la Roşia Montană. Aceste tăbliţe conţin un contract de împrumut redactat acum două milenii şi reprezintă una dintre cele mai valoroase surse originale de cunoaştere a dreptului roman. 

Categorie: Eveniment / Social

 

UBB a atras 160 de elevi olimpici

Autor: Claudiu.Padurean din 6 august 2018, Vizualizari: 464

UBB a atras 160 de elevi olimpiciPeste 160 de elevi participanţi şi premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale s-au înscris la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca în cadrul sesiunii de admitere organizate în luna iulie 2018, anunţă reprezentanţii UBB. Cel mai mare număr de candidaţi olimpici, 103, a fost înregistrat la Facultatea de Matematică şi Informatică.

Categorie: Social

 

Consiliul Judeţean Cluj a pregătit drumul pelerinilor spre Nicula

Autor: Claudiu.Padurean din 5 august 2018, Vizualizari: 388

Consiliul Judeţean Cluj a pregătit drumul pelerinilor spre NiculaConsiliul Judeţean Cluj anunţă faptul că drumul judeţean care leagă municipiul Gherla de satul Nicula este pregătit pentru pelerinajul de 15 august. La Nicula are loc cel mai important pelerinaj din România. Zeci de mii de persoane sunt aşteptate la mănăstirea şi la biserica parohială din sat.

Categorie: Social

 

Pagina de istorie: Azi comemorăm doi ani de la moartea Reginei Ana a României

Autor: bianca.padurean din 1 august 2018, Vizualizari: 1 179

Pagina de istorie: Azi comemorăm doi ani de la moartea Reginei Ana a RomânieiÎn urmă cu doi ani, în Elveţia, se stingea din viaţă Regina Ana a României. Era regina care cunoscusese cea mai îndelungată perioadă de exil. La funeraliile sale au fost declarate zile de doliu naţional, deopotrivă în România şi în Republica Moldova, scrie RFI în Pagina de istorie.

Categorie: Social

 

Pagina de istorie: Ignatiu de Loyola, Iezuitii si Romania

Autor: bianca.padurean din 31 iulie 2018, Vizualizari: 602

Pagina de istorie: Ignatiu de Loyola, Iezuitii si RomaniaÎn data de 31 iulie 1556, la Roma se stingea din viaţă unul dintre cei mai importanţi sfinţi catolici, Ignaţiu de Loyola. El a fost întemeietorul Societăţii lui Isus, un ordin călugăresc căruia îi aparţin şi Papa Francisc. Ordinul Iezuit a avut un rol major în Reforma Catolică. De asemenea, a avut un impact important asupra istoriei României. Ignaţiu de Loyola a fost nevoit să apară de două ori în faţa Inchiziţiei, pentru că viziunea sa asupra viitorului catolicismului i-a contrariat pe unii dintre liderii ecleziastici ai vremii, scrie RFI în Pagina de istorie.

Categorie: Social

 

Concurenţă record la admiterea la Universitatea Babeş-Bolyai

Autor: Claudiu.Padurean din 31 iulie 2018, Vizualizari: 575

Concurenţă record la admiterea la Universitatea Babeş-BolyaiAproape 19.000 de candidaţi şi-au depus dosarele de înscriere pentru cursurile de licenţă şi master la zi şi la distanţă la Universitatea Babeş-Bolyai. Cea mai căutată specializare a fost în acest an cea de Media digitală din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, unde concurenţa a fost de 26 de candidaţi pe un loc.

 

Categorie: Social

 

Bani europeni pentru Clinica de Psihiatrie Pediatrică

Autor: Claudiu.Padurean din 30 iulie 2018, Vizualizari: 446

Bani europeni pentru Clinica de Psihiatrie PediatricăSingura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania ar urma să fie modernizarea cu bani europeni. În acest sens, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a iniţiat două proiecte de hotărâre care vizează aprobarea proiectului cu finanţare europeană, a cuantumului cofinanţării şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi investiţiei. 

Categorie: Social

 

Taximetristii din preajma aerogărilor verificati de către politisti

Autor: mihaela.ursan din 28 iulie 2018, Vizualizari: 428

Taximetristii din preajma aerogărilor verificati de către politistiÎn cadrul unei actiuni, politistii i-au verificat pe taximetristii care erau pe lângă sase aeroporturi din tară.

Categorie: Social

 

Crucea Rosie Romana doneaza 3000 de euro Crucii Rosii Elene pentru combaterea efectelor incendiilor din Grecia

Autor: bianca.padurean din 27 iulie 2018, Vizualizari: 484

Crucea Rosie Romana doneaza 3000 de euro Crucii Rosii Elene pentru combaterea efectelor incendiilor din GreciaÎn urma incendiilor devastatoare din Grecia, Crucea Roşie Română a anunţat că trimite un ajutor financiar de 3.000 de euro Crucii Roşii Elene. 

Categorie: Social

 

Ce trebuie să ştii dacă ţi-ai luat bilet la Untold 2018

Autor: bianca.padurean din 26 iulie 2018, Vizualizari: 635

Ce trebuie să ştii dacă ţi-ai luat bilet la Untold 2018Festivalul Untold se apropie cu paşi repezi. Black Eyed Peas, The Chainsmokers, Jason Derulo, The Prodigy, Armin van Buuren şi mulţi alţii vor urca pe cele 10 scene ale festivalului. În 2018 toţi participanţii la Untold au posibilitatea să parcurgă în avans, online, o parte a procesului de check-in, pentru a câştiga timp la intrarea în festival.

Categorie: Eveniment / Social

 

Ministrul Sanatatii la Cluj: Noul spital regional de urgenta va costa 500 de milioane de euro

Autor: bianca.padurean din 26 iulie 2018, Vizualizari: 585

Ministrul Sanatatii la Cluj: Noul spital regional de urgenta va costa 500 de milioane de euroMinistrul Sănătăţii, Sorina Pintea, s-a întâlnit la Cluj cu autorităţile locale şi judeţene pentru a discuta despre proiectul noului spital regional de urgenţă, care va fi construit în comuna Floreşti. Sorina Pintea a declarat că înfiinţarea noului spital regional de urgenţă şi reorganizarea actualului spital judeţean vor costa aproximativ 500 de milioane de euro.

Categorie: Social

 

Clujul de ieri: Zguduitoarea dramă pasională din strada Brătianu din Cluj

Autor: bianca.padurean din 25 iulie 2018, Vizualizari: 568

Clujul de ieri: Zguduitoarea dramă pasională din strada Brătianu din Cluj„Ieri dimineaţă la orele 8, locatarii din strada Brătianu nr.3 au alarmaţi de sunetele puternice a două focuri de revolver, care veneau dintr-o cameră a acestui imobil, unde locuia de multă vreme domnişoara Bardotzi Kristina Babi, o tânără în vârstă de 20 de ani, dansatoare în barul <<Palace>>.

 

Categorie: Social

 

Şapte profesori din Cluj au luat nota 10 la definitivat

Autor: Claudiu.Padurean din 25 iulie 2018, Vizualizari: 497

Şapte profesori din Cluj au luat nota 10 la definitivatŞapte cadre didactice din judeţul Cluj au luat nota 10 la examenul de definitivat. Judeţul Cluj se situează anul acesta pe locul 4 în ce priveşte ponderea mediilor între 8 şi 10 la examenul naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2018, înainte de contestaţii. În această sesiune, la nivel naţional, 8.670 de candidaţi au dobândit dreptul de a susţine proba scrisă. 

Categorie: Social

 

Incep inscrierile la Universitatea de Medicina si Farmacie ”Iuliu Hatieganu”

Autor: bianca.padurean din 12 iulie 2018, Vizualizari: 648

Incep inscrierile la Universitatea de Medicina si Farmacie ”Iuliu Hatieganu”Încep înscrierile la examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu” din Cluj. Acestea au loc în perioada 16 - 20 iulie. Rezultatele vor fi afişate în 25-26 iulie 2018.

Categorie: Social

 

Moda si politetea

Autor: felix.ostrovschi din 12 iulie 2018, Vizualizari: 560

Azi, toată lumea ştie, că viteza, care devoră spaţiul şi timpul, a înghiţit şi acest vestigiu al unor vremuri patriarhale. Azi toată lumea e grăbită şi deci nimeni nu mai are timpul să se gândească că dacă supără sau nu pe vecinul său şi, cu atât mai puţin, să caute să-l menajeze.

Categorie: Social

 

Controlul averilor funcţionarilor şi oamenilor politici

Autor: felix.ostrovschi din 9 iulie 2018, Vizualizari: 719

Controlul averilor funcţionarilor şi oamenilor politiciGuvernul ar fi hotărât să vină în sfârşit în faţa parlamentului cu o lege pentru cercetarea obârşiei averii tuturor funcţionarilor publici şi a oamenilor politici.

Categorie: Social

 

Întreţinutele

Autor: felix.ostrovschi din 6 iulie 2018, Vizualizari: 675

ÎntreţinuteleÎntreţinuta este o femeie din specia celor aşa numite <<moderne>>, care pentru ca să intre în graţiile vreunui bărbat trebuie mai întâiu să cadă ca apoi să decadă formal.

Categorie: Social

 

Trenul turistic Transilvania Train circula in perioada 22-26 august 2018

Autor: bianca.padurean din 4 iulie 2018, Vizualizari: 613

Trenul turistic Transilvania Train circula in perioada 22-26 august 2018Primul tren turistic românesc, un proiect realizat în parteneriat cu CFR Călători, explorează în regim de croazieră pe uscat cele mai frumoase zone ale Ardealului, pe un traseu feroviar de peste 600 km. Programul include vizitarea a peste 20 de construcţii fortificate, 15 ateliere de meşteşuguri tradiţionale, 2 concerte unice în Biserica Evanghelică din Sebeş şi în centrul istoric al Sibiului şi 2 petreceri tradiţionale.

 

Categorie: Social

 

Clujul, pe primul loc in tara la Bacalaureat

Autor: bianca.padurean din 4 iulie 2018, Vizualizari: 738

Clujul, pe primul loc in tara la BacalaureatDupă afişarea rezultatelor la examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018, statistica arată că judeţul Cluj este, pentru încă un an consecutiv, primul judeţ în ierarhia naţională, cu o promovabilitate de 81,14%.

Categorie: Social

 

O căsătorie ca în poveşti

Autor: felix.ostrovschi din 2 iulie 2018, Vizualizari: 729

O căsătorie ca în poveştiSoarta întocmeşte uneori în aşa fel viaţa, încât aceea ni se pare ca o poveste, pe care de multe ori nici nu ne prea vine s-o credem.

Categorie: Social

 

Câte locuri scoate USAMV Cluj la admitere

Autor: Claudiu.Padurean din 29 iunie 2018, Vizualizari: 781

Câte locuri scoate USAMV Cluj la admitereUniversitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca scoate la concurs pentru anul universitar 2018-2019 la studiile de licenţă 850 de locuri bugetate şi 818 cu taxă, în 28 de programe de studiu acreditate din cadrul celor cinci facultăţi ale sale. 

Categorie: Social

 

Pentru ce avem în fiecare an revărsări de ape pustiitoare în Ardeal?

Autor: felix.ostrovschi din 28 iunie 2018, Vizualizari: 859

Pentru ce avem în fiecare an revărsări de ape pustiitoare în Ardeal?Inundaţiile au ajuns o boală cronică pentru Ardeal. În fiecare an presa vorbeşte de prăpădul făcut de ape în regiuni importante din Transilvania.

Categorie: Social

 

Interes mic pentru programul stomatologic finanţat de Primăria Cluj-Napoca pentru persoanele nevoiaşe

Autor: Claudiu.Padurean din 27 iunie 2018, Vizualizari: 790

Interes mic pentru programul stomatologic finanţat de Primăria Cluj-Napoca pentru persoanele nevoiaşeDoar un sfert dintre clujenii incluşi în programul stomatologic pentru persoane din familii vulnerabile ori marginalizate social au beneficiat de acest program în prima jumătate a acestui an, conform unei evidenţe a Primăriei Cluj-Napoca. Programul e operat de instituţie în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” şi Spitalul Judeţean din Cluj. 

Categorie: Social

 

Universităţile de top vor un cuvânt de spus în modificarea Legii Educaţiei

Autor: Claudiu.Padurean din 25 iunie 2018, Vizualizari: 640

Universităţile de top vor un cuvânt de spus în modificarea Legii EducaţieiCele cinci universităţi ale Consorţiului Universitaria au solicitat Ministerului Educaţiei să fie incluse în procesul de luare a deciziilor care privesc sistemul de învăţământ superior din România. Decizia a fost luată la reuniunea Consorţiului Universitaria organizată zilele trecute la Cluj. 

Categorie: Social

 

Scrisoare din America

Autor: felix.ostrovschi din 25 iunie 2018, Vizualizari: 770

Scrisoare din America

 Iată scrisoarea lui Dimitrie Cociuba, trimisă din America în anul 1913, vreme în care – şi atunci – românii făceau încercări de a-şi găsi un trai mai bun, şi o viaţă mai tihnită.

Categorie: Social

 
Inapoi Inainte


Reclama

Reclama