Cine a fost cu adevărat Sfântul Iosif, logodnicul Sfintei Fecioare Maria

Autor: Claudiu.Padurean din 19 martie 2017, Vizualizari: 422

Cine a fost cu adevărat Sfântul Iosif, logodnicul Sfintei Fecioare MariaSfântul Iosif are o importanţă aparte pentru greco-catolici clujeni, în special pentru cei din Parohia Andrei Mureşanu. Mai întâi, Sfântul Iosif este cinstit pentru rolul pe care l-a jucat în viaţa Mântuitorului Isus Cristos şi în cea a Fecioarei Maria. Apoi, din anul 1621, cinstirea sa, care era un fapt în Orient încă din zorii Creştinismului, devine obligatorie pentru întreaga Biserică Catolică. Mai mult, Papa Pius al IX-lea l-a declarat Ocrotitor al Bisericii. Din 1853, Sfântul Iosif a fost declarat şi patron spiritual al noii Eparhii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Gherla, azi de Cluj-Gherla. Iar după căderea comunismului, când a început refacerea Bisericii Române Unite cu Roma, Sfântul Iosif a fost ales şi ocrotitor al noii capele deschise la demisolul catedralei din Piaţa Timotei Cipariu, care îi omagiază pe martirii şi mărturisitorii credinţei din secolul XX.

 

Text publicat în ziarul Raiul copiilor

Categorie: Spiritualitate

 

Cea mai mare comunitate greco-catolică din Cluj a împlinit 10 ani de la fondare. Parohia Andrei Mureşanu l-a serbat pe Sfântul Iosif

Autor: Claudiu.Padurean din 19 martie 2017, Vizualizari: 1 136

Cea mai mare comunitate greco-catolică din Cluj a împlinit 10 ani de la fondare. Parohia Andrei Mureşanu l-a serbat pe Sfântul IosifCea mai mare comunitate greco-catolică din Cluj, Parohia Andrei Mureşanu, a serbat 10 ani de la fondare. Aniversarea a fost serbată cu prilejul sărbătorii Sfântului Iosif, logodnicul Fecioarei Maria. Alături de credincioşii greco-catolici din această parohie s-a aflat şi episcopul român unit de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu.

Categorie: Spiritualitate

 

RL: Papa Francisc anunţă care ar fi principala cerinţă a lumii contemporane

Autor: Claudiu.Padurean din 18 septembrie 2016, Vizualizari: 1 323

RL: Papa Francisc anunţă care ar fi principala cerinţă a lumii contemporanePapa Francisc a asigurat duminică, după slujba Angelus, că "azi avem nevoie mai mult ca oricând de pace, pentru acest război care există în întreaga lume", informează agenţia EFE. Suveranul Pontif a anunţat că marţi, 20 septembrie, va merge la Assisi (centrul Italiei) pentru a lua parte la întâlnirea de încheiere a Zilei mondiale de rugăciune pentru pace, potrivit Agerpres.

Categorie: Spiritualitate

 

IPS Andrei îi binecuvântează pe copiii care încep anul şcolar

Autor: Claudiu.Padurean din 9 septembrie 2016, Vizualizari: 1 391

IPS Andrei îi binecuvântează pe copiii care încep anul şcolarMitropolitul ortodox al Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, îi binecuvântează pe copiii care se pregătesc să înceapă anul şcolar. Iată mesajul complet al înaltului ierarh:

Categorie: Spiritualitate

 

Zeci de mii de oameni au participat la pelerinajul de la Nicula

Autor: Claudiu.Padurean din 15 august 2016, Vizualizari: 1 355

Zeci de mii de oameni au participat la pelerinajul de la NiculaZeci de mii de oameni au participat la tradiţionalul pelerinaj de Sfântă Maria Mare de la Nicula. Greco-catolicii au participat la liturghie în biserica parohială din sat, iar ortodocşii la slujbele oficiate la mănăstirea ridicată pe dealul din apropierea satului. La finalul liturghiilor, oamenii au mers la tradiţionalul bâlci organizat în satul clujean.

Categorie: Spiritualitate

 

A început tradiţionalul pelerinaj de la Nicula. Ortodocşii şi greco-catolicii o venerează pe Fecioara Maria

Autor: Claudiu.Padurean din 15 august 2016, Vizualizari: 1 381

A început tradiţionalul pelerinaj de la Nicula. Ortodocşii şi greco-catolicii o venerează pe Fecioara MariaMii de oameni s-au strâns la Nicula, în judeţul Cluj, pentru a participa la tradiţionalul pelerinaj de Sfânta Marie Mare. Pelerinii şi-au petrecut noaptea în veghe. Greco-catolicii au participat ieri la o procesiune condusă de episcopul de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu. Ei au pornit pe jos din Gherla şi au mers până la Nicula, acolo unde oamenii s-au rugat în biserica parohială, împreună cu călugării şi călugăriţele din Ordinul Sfântului Vasile cel Mare. Ortodocşii au participat la veghea organizată în mănăstirea aflată pe un deal de la marginea satului. Ieri seară, preoţii au scos în biserica mănăstirii icoana pictată în 1681 de preotul Luca din Iclod despre care oamenii cred că ar fi făcătoare de minuni şi au înconjurat biserica. Oamenii au venit din toate colţurile ţării pentru a o venera pe Fecioara Maria.

Categorie: Spiritualitate

 

Clujenii serbează Schimbarea la Faţă, sărbătoarea când se deschid porţile Cerului

Autor: Claudiu.Padurean din 6 august 2016, Vizualizari: 1 621

Clujenii serbează Schimbarea la Faţă, sărbătoarea când se deschid porţile CeruluiClujenii serbează azi Schimbarea la Faţă. Sărbătoarea este una dintre cele mai importante pentru catolici şi pentru ortodocşi, însă pentru greco-catolicii are o importanţă cu totul aparte.

Categorie: Spiritualitate

 

FIȚI MILOSTIVI PRECUM TATĂL

Autor: invitati din 30 aprilie 2016, Vizualizari: 1 250

FIȚI MILOSTIVI PRECUM TATĂLSCRISOAREA PASTORALĂ
a PS Florentin CRIHĂLMEANU,
Episcopul Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla,
la mărita Sărbătoare a Învierii din morți a
Domnului și Dumnezeului și Mântuitorului nostru Isus Hristos


Florentin, prin harul și mila Atotputernicului Dumnezeu, prin grația Sfântului Scaun Apostolic al Romei, Episcop de Cluj-Gherla, onoratului cler împreună slujitor, cuvioaselor persoane consacrate și iubiților credincioși greco-catolici împreună rugători, precum și tuturor credincioșilor creștini, arhierească binecuvântare și creștineasca salutare: «HRISTOS A ÎNVIAT!»

«Binecuvântat să fie Dumnezeu și Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care după mare mila Sa, ne-a renăscut la o speranță vie, prin Învierea lui Isus Hristos din morți.» (cf. 1Pt 1,3)

Categorie: Spiritualitate

 

Cel ce vrea să se mântuiască, cu întrebarea să călătorească

Autor: invitati din 30 aprilie 2016, Vizualizari: 1 131

Cel ce vrea să se mântuiască, cu întrebarea să călătoreascăPastorala de Paști a IPS Andrei Andreicuț, mitropolitul ortodox al Clujului

Iubiţi credincioşi,

La Crăciun stăruiam asupra responsabilității pe care o avem față de educarea tinerilor. Acum, la Paști, voi sublinia faptul că avem o mare îndatorire de a-i cinsti pe bătrânii noștri bunici și părinți și a le asculta povețele. Lucrul acesta trebuie să-l facem din iubire, nemaipomenind de faptul că ni-l cere Dumnezeu: Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, ca să-ţi fie bine şi să trăieşti ani mulţi pe pământ (Ieşire 20, 12).

Categorie: Spiritualitate

 

Tinerii greco-catolici, pe Calea Crucii prin centrul Clujului

Autor: Claudiu.Padurean din 28 aprilie 2016, Vizualizari: 1 150

Tinerii greco-catolici, pe Calea Crucii prin centrul ClujuluiTinerii greco-catolici, conduși de episcopul unit de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, au participat la un ritual prin care au rememorat Calea Crucii străbătută de Mântuitorul Isus Cristos. Procesiunea a pornit din Piața Unirii și s-a încheiat la catedrala greco-catolică Schimbarea la față de pe Bulevardul Eroilor. Unul dintre tineri a purtat pe umeri o cruce de lemn de mari dimensiuni și straie care aminteau de cele ale lui Isus Cristos, în timp ce alți doi tineri au purtat veșminte asemănătoare cu uniformele legionarilor romani care au participat la Răstignire.

Categorie: Spiritualitate

 

In Memorian Pr. Liviu Pandrea

Autor: Claudiu.Padurean din 27 martie 2016, Vizualizari: 1 267

In Memorian Pr. Liviu PandreaDe pr. Marinel Sâmbotelecan

S-au împlinit în data de 25 martie anul acesta 15 ani de când ne-a părăsit vrednicul de pomenire Părintele Doctor Liviu Pandea. O lacrimă sinceră îi datorăm noi, fiii spirituali, pe mormântul care a astupat pentru veci un apostol adevărat, cu rare însușiri morale, intelectuale, o simțire puternică și o cultură solidă, prin care s-a înălțat la rangul de mare orator.

Categorie: Spiritualitate

 

RFI: Papa Francisc, mesaj de speranță de Paște

Autor: Claudiu.Padurean din 27 martie 2016, Vizualizari: 1 073

RFI: Papa Francisc, mesaj de speranță de PașteRomano-catolicii sărbătoresc astăzi Paştele. Aseară, Papa Francisc a transmis un mesaj de speranță de Paștele Catolic, în contextul atentatelor de la Bruxelles, potrivit RFI România.

Categorie: Spiritualitate

 

Romano-catolicii și protestanții serbează Paştele

Autor: Claudiu.Padurean din 26 martie 2016, Vizualizari: 587

Romano-catolicii și protestanții serbează PaşteleRomano-catolicii, armeano-catolicii și protestanții din Cluj serbează Paștele. În Transilvania, există o serie de tradiții aparte, precum udatul ori oferirea Cinei Domnului în biserici.

Categorie: Eveniment / Spiritualitate

 

Întâlnire istorică între Papa Francisc şi Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill

Autor: Claudiu.Padurean din 9 februarie 2016, Vizualizari: 927

Papa Francisc va avea o întâlnire istorică cu patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill. Întâlnirea ar urma să aibă loc vineri, a anunțat Vaticanul. Potrivit AFP, discuțiile vor avea loc pe aeroportul din Havana, Cuba, unde pap Francisc va face o oprire înaintea unei vizite oficiale în Mexic.

Categorie: Spiritualitate

 

RL: Papa Francisc mărturiseşte că se simte la fel de "păcătos" ca și deținuții

Autor: Claudiu.Padurean din 11 ianuarie 2016, Vizualizari: 1 184

RL: Papa Francisc mărturiseşte că se simte la fel de "păcătos" ca și deținuțiiPapa Francisc afirmă că se simte la fel de "păcătos" ca și deținuții condamnați la închisoare și face elogiul "rușinii", în prima sa carte de interviuri, scrisă pe un ton foarte personal, ce va apărea marți. "Papa este un om care are nevoie de mila lui Dumnezeu", insistă Jorge Bergoglio în această carte, intitulată "Numele lui Dumnezeu este milă", publicată la 21 de edituri din 86 de țări, relatează duminică France Presse.

Categorie: Spiritualitate

 

Papa Francisc: Iertarea Bisericii să fie asemenea iertării lui Dumnezeu

Autor: Claudiu.Padurean din 2 ianuarie 2016, Vizualizari: 1 413

"Cine nu știe să ierte nu a cunoscut încă plinătatea iubirii", a spus Papa Francisc la Sfânta Liturghie de vineri după-amiază, celebrată la bazilica papală Sfânta Maria cea Mare (Santa Maria Maggiore), din Roma. Celebrarea euharistică din solemnitatea "Sfânta Fecioară Maria, Născătoare de Dumnezeu" a fost urmată de deschiderea Porții Sfinte a bazilicii, Pontiful îndemnându-i pe cei prezenți să o considere pe Fecioara Maria ca fiind Maica Milostivirii și "să se lase cuprinși de iubirea lui Dumnezeu cu încredere deplină și fără teamă". La finalul Sfintei Liturghii, Papa s-a recules în rugăciune în fața icoanei Preacuratei, cinstită cu titlul "Maria Salus Populi romani" (Salvarea poporului roman), potrivit Radio Vatican.

Categorie: Spiritualitate

 

Papa Francisc: ”Să nu pierdem încrederea în familie”

Autor: Claudiu.Padurean din 28 decembrie 2015, Vizualizari: 1 316

”Să nu pierdem încrederea în familie! Fie ca în Anul milostivirii fiecare familie să devină un loc privilegiat în care se experimentează bucuria iertării”: a spus papa Francisc la predica Sfintei Liturghii celebrată în bazilica Sfântul Petru duminică, 27 decembrie 2015, sărbătoarea Sfintei Familii de la Nazaret: Isus, Maria și Iosif. La celebrarea euharistică au luat parte mii de familii în contextul Jubileului extraordinar al milostivirii. La rugăciunea ”Angelus”, recitată la ora 12.00 de la fereastra apartamentului pontifical împreună cu credincioșii prezenți în Piața Sfântul Petru, Pontiful a invocat binecuvântarea și ocrotirea Sfintei Familii asupra familiilor din lumea întreagă ”pentru ca în acestea să domnească seninătatea și bucuria, dreptatea și pacea, pe care Cristos, prin nașterea sa, le-a adus ca dar omenirii”, potrivit Radio Vatican.

Categorie: Spiritualitate

 

Papa Francisc: Numai milostivirea lui Dumnezeu eliberează omenirea de rău

Autor: Claudiu.Padurean din 25 decembrie 2015, Vizualizari: 1 530

”Numai milostivirea lui Dumnezeu poate să elibereze omenirea de atâtea forme ale răului și să convertească inimile. Isus Cristos, care pentru noi s-a născut la Betleem, este mântuitorul lumii. Numai El, El singur ne poate mântui!”: a spus papa Francisc la tradiționalul mesaj de Crăciun și binecuvântarea apostolică ”Urbi et Orbi”, în solemnitatea Nașterii Domnului. Ceremonia a început vineri la ora Romei 12.00 și a avut loc în balconul central al bazilicii Sfântul Petru, unde Suveranul Pontif era însoțit de cardinalii diaconi Franc Rodé și Beniamino Stella. Întrunind condițiile cerute de Sfânta Biserică, toți cei prezenți în Piața Sfântul Petru ca și cei care primesc prin mass-media Binecuvântarea apostolică a papei Francisc, au posibilitatea de a dobândi indulgența plenară, potrivit Radio Vatican.

Categorie: Spiritualitate

 

PS Florentin: IZVORUL MILOSTIVIRII

Autor: Claudiu.Padurean din 25 decembrie 2015, Vizualizari: 1 288

PS Florentin: IZVORUL MILOSTIVIRIISCRISOAREA PASTORALĂ
a PS Florentin CRIHĂLMEANU,
Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla,
la mărita Sărbătoare a Naşterii după trup a Domnului şi Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos

Florentin, din harul şi mila Atotputernicului Dumnezeu, prin graţia Sfântului Scaun Apostolic al Romei, Episcop de Cluj-Gherla, onoratului cler împreună slujitor, cuvioaselor persoane consacrate statornic rugătoare, iubiţilor creştini greco-catolici şi tuturor credincioşilor creştini, de Dumnezeu iubitori, «har, milă, pace de la Dumnezeu-Tatăl şi de la Hristos Isus, Domnul nostru!»

«Dumnezeu fiind bogat în milostivire, pentru marea Sa iubire cu care ne-a iubit, pe când noi eram morţi din cauza greşelilor noastre, ne-a readus la viaţă împreună cu Hristos, căci prin har sunteţi mântuiţi» (cf. Ef. 2,4-5)

Categorie: Spiritualitate

 

IPS Andrei: Copii şi tinerii bine educaţi devin cu vârsta tot mai înţelepţi

Autor: Claudiu.Padurean din 25 decembrie 2015, Vizualizari: 884

IPS Andrei: Copii şi tinerii bine educaţi devin cu vârsta  tot mai înţelepţi†ANDREI
Din harul lui Dumnezeu
Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului


Preacucernicului cler, Preacuviosului cin monahal şi iubiţilor credincioşi din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, har şi bucurie de la Învăţătorul cel Mare, iar de la noi arhiereşti binecuvântări.

Copii şi tinerii bine educaţi devin cu vârsta tot mai înţelepţi

„Iisus sporea cu înţelepciunea şi cu vârsta şi cu harul la Dumnezeu şi la oameni.”(Luca 2,52)

Categorie: Spiritualitate

 

PS Florentin Crihălmeanu: Consecința corupției este înfăptuirea dreptății

Autor: Claudiu.Padurean din 18 decembrie 2015, Vizualizari: 674

PS Florentin Crihălmeanu: Consecința corupției este înfăptuirea dreptățiiCorupția este un act de lipsă de iubire față de aproapele, iar cei care comit asemenea acte, iar milostivirea nu înseamnă tolerarea corupției, a declarat episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu. Înaltul ierarh a atras atenția că dreptatea și milostivirea vin împreună, iar prima consecință a corupției este înfăptuirea actului de dreptate.

Categorie: Spiritualitate

 

VIDEO 76 de clujeni l-au colindat pe Papa Francisc. Vezi ce i-au cântat Suveranului Pontif

Autor: bianca.padurean din 6 decembrie 2015, Vizualizari: 726

Prezenţi la Audienţa Generală a Papei Francisc din 2 decembrie, clujenii care au mers la Vatican i-au cântat Suveranului Pontif colinda românească intitulată "Colo sus", dar şi "De Crăciun copii cântă" şi "Inima va cânta" (care este varianta romînească a cunoscutului Jingle Bells). Vedeţi mai jos colindul clujenilor.

Categorie: Eveniment / Spiritualitate

 

Moaștele Sfântului Andrei se află la Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 30 noiembrie 2015, Vizualizari: 926

Singura biserică din România în care se află în permanență moaștele Sfântului Andrei se află în Cluj. Este vorba de biserica greco-catolică din cartierul Făget, acolo unde se află și un fragment din Sfânta Cruce.

Categorie: Spiritualitate

 

O urare de Sf Andrei din partea PSRO

Autor: invitati din 30 noiembrie 2015, Vizualizari: 893

de Mircia Giurgiu

Sf Andrei (Andreas în limba greacă veche înseamnă: vitejie, valoare, bărbătie) a răspândit crestinismul în toată Europa până în anul 60 AD, când, la 30 Noiembrie, a murit ca martir la Patras, Grecia, răstignit pe o cruce în formă de X.
De asemenea, în mod special transmitem un călduros La Mulți Ani Înaltpreasfințitului Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujul, Maramureșului și Sălajului!

Categorie: Cultura / Spiritualitate

 

Arestarea şi primele încercări de „convertire” a episcopilor români uniţi

Autor: invitati din 28 octombrie 2015, Vizualizari: 773

Arestarea şi primele încercări de „convertire” a episcopilor români uniţiDe Victor Ostropel, preot greco-catolic

Este o certitudine faptul că episcopii uniţi au realizat în toamna anului 1948 că arestarea lor este iminentă. Vasile Aftenie declara în iarna anului 1948 că temniţele şi lagărele guvernului comunist nu îi sperie pe greco-catolici ci, „îi antrenează în lupta contra regimului”. Astfel, episcopii şi-au avertizat credincioşii de faptul că semnarea listelor de adeziune la alt cult ar fi un păcat contra Spiritului Sfânt şi au încercat să dea instrucţiuni care să permită o supravieţuire a Bisericii în catacombe. În acest sens ei au desemnat succesori, de exemplu, la Lugoj, locţiitor al episcopului fusese desemnat vicarul general Ioan Ploscaru.

Categorie: Opinii / Spiritualitate

 

Moment istoric. A fost sfințită crucea amplasată pe catedrala greco-catolică din Piața Cipariu, cea mai mare biserică catolică din România

Autor: Claudiu.Padurean din 15 octombrie 2015, Vizualizari: 1 601

Moment istoric. A fost sfințită crucea amplasată pe catedrala greco-catolică din Piața Cipariu, cea mai mare biserică catolică din RomâniaGreco-catolicii clujeni au avut parte de un moment istoric. Prea Sfinția Sa Florentin Crihălmeanu, episcopul Eparhiei Române Unite cu Roma de Cluj-Gherla, a sfințit crucea amplasată pe catedrala în construcție din Piața Timotei Cipariu. Acest moment are loc la 24 de ani de când arhiepiscopul ad personam George Guțiu punea piatra de temelie a acestui lăcaș de cult.

Categorie: Spiritualitate

 

Pelerinaj la mănăstirea baziliană din Mintiu Gherlii. În mănăstire se află o relicvă din lemnul Sfintei Cruci

Autor: Claudiu.Padurean din 14 septembrie 2015, Vizualizari: 1 671

Pelerinaj la mănăstirea baziliană din Mintiu Gherlii. În mănăstire se află o relicvă din lemnul Sfintei CruciSărbătoarea Sfintei Cruci este marcată în acest an printr-un pelerinaj organizat la mănăstirea baziliană din Mintiu Gherlii. Pelerinajul a fost condus de episcopul Eparhiei Române Unite, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu.

Categorie: Spiritualitate

 

Prelatul Papal Alexandru Nicula s-a mutat la Domnul. Venerabilul preot greco-catolic avea 102 ani

Autor: Claudiu.Padurean din 21 august 2015, Vizualizari: 1 177

Prelatul Papal Alexandru Nicula s-a mutat la Domnul. Venerabilul preot greco-catolic avea 102 aniEpiscopia Română Unită cu Roma Greco-Catolică de Cluj-Gherla anunţă că în 20 august 2015, la orele 9.00 ale dimineţii, porţile cerului s-au deschis pentru sufletul monseniorului Alexandru Nicula, Protopop Onorar şi Prelat Papal, fost secretar al Cardinalului Iuliu Hossu, care a trecut la cele veşnice împlinindu-şi pelerinajul pământesc, la 102 ani de viaţă şi 75 de ani de preoţie. Trupul Mons. Alexandru va fi depus în biserica “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Dej, pe care a ctitorit-o şi de care a fost profund legat sufleteşte. Sâmbătă, 22 august, în acest sfânt lăcaş din Dej va fi celebrată de la ora 8.00, Sfânta Liturghie pentru sufletul Mons. Alexandru şi, de la ora 12.00, slujba de înmormântare. Iată o biografie a monseniorului Nicula, realizată de biroul de presă al Eparhiei Române Unite de Cluj-Gherla.

Categorie: Eveniment / Spiritualitate

 

Catholica.ro: PF Krikor Bedros al XX-lea, noul Patriarh de Cilicia al armenilor catolici

Autor: Claudiu.Padurean din 17 august 2015, Vizualizari: 1 725

În Liban a fost înscăunat cel de-al XX-lea Patriarh de Cilicia al Armenilor Catolici, Preafericirea Sa Krikor Bedros. Potrivit redacției armene Radio Vatican, ceremonia a început cu ritul de intronizare, pe parcursul căruia Episcopii Bisericii Armene Catolice au încredințat noului ales pastorația Bisericii și l-au însoțit la tronul patriarhal. Astfel, Patriarhul Krikor Bedros al XX-lea a fost recunoscut duminică ca păstor și cap al Bisericii din Cilicia a armenilor catolici, a anunțat Catholica.ro.

Categorie: Spiritualitate

 

Te Deum pentru resfințirea Bisericii Regelui Matia. Biserica Reformată Centrală a fost restaurată cu 18,9 milioane de lei

Autor: Claudiu.Padurean din 16 august 2015, Vizualizari: 1 050

Te Deum pentru resfințirea Bisericii Regelui Matia. Biserica Reformată Centrală a fost restaurată cu 18,9 milioane de leiComunitatea reformată din Cluj a participat în număr mare la Te Deumul și la slujba de resfințire a Bisericii Reformate Centrale de pe strada Mihail Kogălniceanu. La ceremonia religioasă au luat parte și reprezentanți ai Bisericii Catolice, Bisericii Lutherane, Bisericii Unitariene, Bisericii Ortodoxe și ai comunității evreiești. Lucrările de restaurare au costat 18,9 milioane de lei. Biserica, cunoscută și sub numele de Biserica Regelui Matia Corvin, este considerată drept cea mai mare biserică gotică de tip hală din această parte a Europei.

Categorie: Reportaj / Spiritualitate

 
Inapoi Inainte


Reclama

Reclama